ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ Η ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ) ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Σε πανηγυρική επίσημη τελετή υπό το πρωτόκολλο της Αυλής της Βιέννης, έλαβε χώρα πρόσφατα στην Αθήνα η παρασημοφόρηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου (Καράμπελα), καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο Αρχιμανδρίτης  π. Χρυσόστομος, με σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία στην Ελλάδα και την Αγγλία και διορισμούς σε διάφορες θέσεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, αφότου εκάρη μοναχός και σε εύθετο χρόνο ιερέας (ιερομόναχος), σπούδασε Θεολογία και έκτοτε ανέλαβε διοικητικές θέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, μεταξύ των οποίων και του Γενικού Διευθυντού του Ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας και  του Διευθυντού της  Έκθεσης Χριστιανικού Βιβλίου.

Ως Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής  Ζωοδόχου Πηγής και εφημέριος του Ιερού Ναού  Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο Πειραιώς, όπου και πνευματικός πατήρ, διαδραματίζει συνεχή ποιμαντική και ανθρωπιστική δράση, προσφέροντας πνευματική και υλική συμπαράσταση στους εμπερίστατους συνανθρώπους του.  Η φιλανθρωπία του διαπερνά τους κόλπους της μητροπολιτικής Επαρχίας, όπου σεμνά υπηρετεί, και πέραν των συνόρων της Ελλάδος, ιδιαίτερα στις Ιεραποστολές στην Αφρική του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

          Για την εν γένει θυσιαστική και ελεήμονα προσφορά του καθηγουμένου π. Χρυσοστόμου στον άνθρωπο, ο Κραταιός Αυτοκρατορικός Οίκος των Αψβούργων της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Αυτοκρατορίας της Αυστρο-Ουγγαρίας, ευαρεστήθη όπως τιμήσει αυτόν δια του Σταυρού Περιλαιμίου, του Χρυσού Αστέρος και της Ταινίας Μεγαλοσταύρου του Παράσημου Παραδοσιακών Αξιών του Αυτοκρατορικού Οίκου της Αυστρίας. Η ίδρυση του εν λόγου παρασήμου ανάγεται στον Αυτοκράτορα της Αυστρίας και Βασιλέα της Ουγγαρίας κτλ. κτλ. Φραγκίσκο Ιωσήφ Α’ (βασίλεψε: 1848-1916) κατά το έτος 1877.

          Την ύψιστη αυτή τιμή της τριπλής απονομής, επέδωσε στον άξιο κληρικό της Ελλαδικής Εκκλησίας ο έχων τα απονέμοντα πρωτεία Πρίγκηψ Σάντορ των Αψβούργων, Αρχιδούκας της Αυστρίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην  Ελλάδα, υπό τη συνοδεία της συζύγου του, Πριγκιπίσσης Χέρτα Μαργκαρέτε, Αρχιδουκίσσης της Αυστρίας και υπό την αρχιτελεταρχία του Ιππότου Βαρώνου Μπράϊντελ.

          Στην λαμπρή τελετή παρέστησαν επίλεκτα μέλη της αθηναϊκής και πειραϊκής κοινωνίας, από τον χώρο του πνευματικού και θρησκευτικού κόσμου, της πολιτικής, του αθλητισμού, των τεχνών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των επιχειρήσεων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Διαπρεπής Μεσσήνιος Ευστάθιος Κούρος,  παρασημοφορήθηκε με Αργυρό Σταυρό  στέλεχος στο Τμήμα Ιστορίας της ΕΛ.ΑΣ.
ο Διαπρεπής Μεσσήνιος Ευστάθιος Κούρος, ο οποίος επίσης παρασημοφορήθηκε με Αργυρό Σταυρό στέλεχος στο Τμήμα Ιστορίας της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ