ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ…;;;


          Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η κυβέρνηση όσον αφορά την πανδημία μάς καλούσε να χειροκροτήσουμε τους υγειονομικούς για την αυτοθυσία τους.

          Η ενίσχυση όμως του υποστελεχωμένου ΕΣΥ παρέμεινε γράμμα κενό περιεχομένου, με το αρμόδιο υπουργείο να επιδίδεται σε ασκήσεις λογιστικής αλχημείας, ενώ ακολούθως μεθοδεύτηκε ένα ανηλεές «κυνήγι μαγισσών», με τις παράνομες αναστολές των εργαζομένων να επιδεινώνουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

          Για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, στο οποίο είναι καλυμμένες μόλις οι 67 από το σύνολο των 164 οργανικών θέσεων, οι καταγγελίες είναι πολλές ως προς την άσκηση αυταρχικής διοίκησης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και του Σωματείου Γιατρών Μεσσηνίας.

          Αυταρχικότητα που, όπως καταγγέλλεται στην εφημερίδα «δημοκρατία», εκτρέπεται έως του σημείου των ανοιχτών απειλών, της τρομοκράτησης, της προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των παράτυπων διώξεων.

          Στο νοσοκομείο, λοιπόν, αυτό, όπου η πρακτική των ΕΔΕ έχει αντικαταστήσει τη μέριμνα για την επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων του ιδρύματος, η διοίκηση, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στη «δημοκρατία», έφτασε μέχρι του σημείου να απαιτεί ιατρικές πράξεις για το προσωπικό χωρίς τη συναίνεσή τους αλλά και να προχωρά στη διενέργεια πειθαρχικών διώξεων, κατά παράβαση αυτών που ορίζονται στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

          Στο νοσοκομείο αυτό έφτασαν στο σημείο, όπως καταγγέλλεται, να διαμηνύσουν σε μέλος του υγειονομικού προσωπικού πως «εάν δεν εγγραφείς στη Ν.Δ., εδώ μέσα δεν θα επιβιώσεις!»

          «Κυνήγι μαγισσών»

          Η ιστορία της νοσηλεύτριας που μας μίλησε αρχίζει το 2018, οπότε μετατίθεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Λόγω της σημαντικής εμπειρίας της τής ανατίθεται θέση αιχμής και, μάλιστα, εκπαιδεύτριας για το λοιπό προσωπικό.

          Γρήγορα αντιλαμβάνεται αρρυθμίες στη λειτουργία του τμήματος, καθώς, όπως σημειώνει, «το ιατρικό πρωτόκολλο είχε πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων». Οι επισημάνσεις και αναφορές της επί του θέματος δεν βρήκαν ευήκοα ώτα, αντιθέτως αντιμετωπίστηκε με εχθρότητα.

          Τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους η διοίκηση καλεί να περάσουν από ΕΔΕ όσοι νόσησαν τις ημέρες εκείνες από Covid. Το ίδιο είχε συμβεί και τον Δεκέμβρη του 2020 στον «Αγιο Σάββα», όπου ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις σε γιατρούς επειδή νόσησαν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η διενέργεια ΕΔΕ συνδέεται και με το γεγονός της έναρξης από την πρώτη Σεπτεμβρίου των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

          Η νοσηλεύτρια νοσεί εκείνες τις ημέρες από Covid και μπαίνει σε καραντίνα. Ομως, οι κλήσεις και τα εξώδικα για τη διενέργεια ΕΔΕ δεν αναστέλλονται. Στην πρώτη ΕΔΕ, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, καλείται να περάσει από τεστ αντισωμάτων.

          Αγιος Σαββας

          «Εμφανίστηκαν μπροστά μου ξαφνικά με μια σύριγγα για να λάβουν αίμα, χωρίς να έχω καν προειδοποιηθεί και να έχω συναινέσει» θα σημειώσει. Ο λόγος της αμφισβήτησης αποδόθηκε στο γεγονός ότι η δειγματοληψία με την οποία πιστοποιήθηκε η νόσησή της από Covid διενεργήθηκε από την ίδια. «Eλαβα εγώ δείγμα μπροστά στην προϊσταμένη του τμήματος και με παρόντες τους συναδέλφους και το δείγμα εστάλη στην Αθήνα» θα συμπληρώσει. Η νοσηλεύτρια αρνείται να συναινέσει στην ιατρική πράξη, καθώς θεωρεί ότι προσβάλλεται η αξιοπρέπειά της. Ακολουθούν νέες κλήσεις και εξώδικα, καθώς και απειλές για δευτεροβάθμιο πειθαρχικό έλεγχο.

          Ομως, η διοίκηση δεν κοινοποιεί -ως οφείλει- έγγραφο για τους λόγους που παραπέμπεται και διατυπώνονται απίστευτες ανακρίβειες, όπως «Η ΕΔΕ είναι μυστική», «Δεν δικαιούσαι δικηγόρου», «Είσαι μάρτυρας, δεν καλείσαι σε απολογία». Και μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό εκτοξεύτηκε, όπως καταγγέλλεται, και η απειλή ότι «δεν είναι δύσκολο να πέσεις θύμα τροχαίου»!

          «Δεν έχει κοινοποιηθεί στον πελάτη μου επίσημο έγγραφο για τους λόγους που ασκείται πειθαρχικός έλεγχος. Το επιχείρημα ότι η ΕΔΕ είναι μυστική και ότι δεν δικαιούται δικηγόρου είναι ψευδές, καθώς πουθενά στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζει αν είναι μάρτυρας ή καλείται σε απολογία. Επίσης, επιχειρήθηκε να παραβιαστεί βάναυσα ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, που απαιτεί τη συναίνεση του προσώπου για οποιαδήποτε ιατρική πράξη. Επομένως, όλη η διαδικασία είναι παράνομη» θα σημειώσει στη «δημοκρατία» η δικηγόρος της νοσηλεύτριας Μαρίνα Λαθούρη.

          Τι είναι οι κίτρινες κάρτες;

Στο ερώτημα που τέθηκε αρμοδίως από τη νοσηλεύτρια για την απουσία καταγραφής σε κίτρινες κάρτες των τυχόν παρενεργειών από τα εμβόλια η απάντηση που έλαβε ήταν αφοπλιστική: «Τι είναι κίτρινες κάρτες; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». Και αυτό ενώ, σύμφωνα με τη φαρμακοεπαγρύπνηση, οι εισαγωγές διάφορων περιστατικών, εφόσον συσχετίζονται χρονικά με το εμβόλιο, υποχρεωτικά καταγράφονται, προκειμένου να διερευνηθούν.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://www.newsbreak.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ