ΈΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ


          Από πολλές στιγμές μεγάλης έντασης σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το βράδυ της Τετάρτης, όμως η πιο σημαντική ήταν όταν τέσσερις γυναίκες του Σώματος, από διαφορετικές παρατάξεις, σηκώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για σεξιστικό λόγο, με τον πρόεδρο, Μανώλη Σκαντζό, να απαντά ότι “αυτού του είδους οι εντυπωσιασμοί και ο λαϊκισμός αλλού, όχι εδώ”. Ήταν η Τζένη Δημητρακοπούλου από την παράταξη του Γιώργου Δέδε, η Ντίνα Νικολάκου από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου από την παράταξη “Πράσινη Πελοπόννησος” και η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος…

          Ήταν στο βήμα η Τζένη Δημητρακοπούλου, η οποία αποπειράθηκε να σχολιάσει τη στάση της περιφερειακής αρχής για την υπόθεση της θεατρικής παράστασης στις φυλακές Τρίπολης, με βασικό συντελεστή τον κρατούμενο, κατηγορούμενο για ειδεχθή εγκλήματα, Δημήτρη Λιγνάδη, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός, της είπε “είστε εκτός πραγματικότητας” και η Τζένη Δημητρακοπούλου αντέδρασε, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ακόμη προσβολή γυναίκας περιφερειακής συμβούλου, καθώς είχαν προηγηθεί στην ίδια συνεδρίαση, η προσβλητική αναφορά προς την Ντίνα Νικολάκου “θες ψυχίατρο” αλλά και αναφορές όπως “πας καλά;” κ.ά

          Την Τζένη Δημητρακοπούλου πλαισίωσαν στο βήμα η Ντίνα Νικολάκου, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου και η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, τονίζοντας απευθυνόμενες στον πρόεδρο ότι “επειδή είμαστε γυναίκες, δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές”. Ο πρόεδρος τότε διερωτήθηκε: “Ποιές συμπεριφορές; Πας καλά; Τι μου στηθήκατε εκεί; Γιατί στηθήκατε εκεί;”, ενώ η Τζένη Δημητρακοπούλου επέμεινε ότι ο κατ΄επανάληψη γίνονται προσβλητικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών και συγκεκριμένα είπε στον πρόεδρο: “Έχετε πει πέντε φορές «δεν πας καλά», «είσαι ψυχασθενής, της είπατε πριν», «σταμάτα, δεν είσαι με τα καλά σου». Δεν είναι συμπεριφορές αυτές, δεν είναι κουβέντες στον δημόσιο διάλογο. Δεν είναι δημόσιες τοποθετήσεις, είναι σεξιστικός λόγος”.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ