ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΑ


          Μέτρα στήριξης για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία και τις ανατιμήσεις που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα.

          Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, περίπου 100.000 ενεργοί υγειονομικοί σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας θα ενισχυθούν με την καταβολή μισού μισθού. Το ποσό που θα αποδοθεί μέσα στον Δεκέμβριο θα ανέρχεται σε περίπου 900 ευρώ. "Είναι το ελάχιστο που μπορούμε σήμερα από τα πολλά που τους οφείλουμε", είπε και πρόσθεσε πως όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος οικογένειας. "Έτσι 800.000 συμπολίτες μας, θα δουν μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξη. Είναι μια ανακούφιση τίποτα παραπάνω. Δεν είναι αυτό που τους αξίζει αλλά είναι κάτι που τους βοηθά χωρίς να υπονομεύει την χώρα", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως το ίδιο επίδομα θα δοθεί σε 173.000 άτομα με αναπηρία.

          "Πρόκειται για όλους δικαιούχους πρόνοιας. Για τα άτομα με αναπηρία απαιτούνται πολλά θεσμικά μέτρα, αλλά είμαι υπερήφανος για την κυβέρνησή μας που έχει συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης δυσκολιών των πιο ευάλωτων. Ως κοινωνία το χρωστάμε. Ως κυβέρνηση το θέλουμε. Το είπαμε και το κάνουμε πράξη", είπε ο πρωθυπουργός.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ