ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ” ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


          Φωνάζοντας το όνομα “Παπανδρέου, και με τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ, υποδέχτηκαν το βράδυ της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2021 μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής τον Γιώργο Παπανδρέου στο αμφιθέατρο της πρώην Νομαρχίας. Εκεί ο πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έκανε προεκλογική ομιλία ως υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στην αίθουσα που γέμισε ασφυκτικά, είχε μεγάλη προσέλευση αν ληφθεί υπόψιν ότι ο κόσμος αποφεύγει να συνωστίζεται σε κλειστούς χώρους λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας.

          Τον Γιώργο Παπανδρέου καλωσόρισε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και εκπρόσωπός του στη Νομαρχιακή Επιτροπή Συντονισμού, Αντώνης Τσώνης, ενώ ακολούθως χαιρέτησε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Ανδριανόπουλος.

          Ανάμεσα στον κόσμο διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον πρώην βουλευτή και πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Γιώργο Κουτσούλη, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Μενέλαο Γερονικολό, δίπλα στον οποίο κάθισε ο Γιώργος Παπανδρέου, τον επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Βασίλη Τζαμουράνη, τους πρώην δημάρχους των πρώην καποδιστριακών Δήμων Αρφαρών Γιάννη Αργυράκη, Ιθώμης Κώστα Γεωργακόπουλο και πολλά παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και πρόσωπα που φέρονται να έχουν μετακινηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Φαββατάς, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

          Πριν την έναρξη της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην ομιλία του τόνισε ότι η “δημοκρατική παράταξη” θα έχει αυτόνομη πορεία και σοσιαλδημοκρατική πολιτική, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η συντηρητική παράταξη που οδήγησε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πρόσθεσε, όταν βρέθηκε στην εξουσία έδειξε ότι είναι η συντηρητική αριστερά. Ακόμη ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η υποψηφιότητά του σηματοδοτεί μια νέα πορεία ανατροπής που αποσκοπεί να αναδείξει τη “δημοκρατική παράταξη” ως την πλειοψηφούσα πολιτική δύναμη που θα εκφράζει τις λαϊκές δυνάμεις και το όραμα του ελληνικού λαού. Ακόμη ανέφερε ότι αποστολή της “δημοκρατικής παράταξης” είναι να εμπεδωθεί το αίσθημα της δημοκρατίας, το οποίο σχολίασε ότι έχει χαθεί, καθώς και η κοινωνική δικαιοσύνη, που τόνισε ότι είναι το απαραίτητο στοιχείο για την κοινωνική συνοχή. Τέλος ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η “δημοκρατική παράταξη” καλείται να ανοίξει δρόμους για τους νέους με μια νέα μορφή ανάπτυξης, την “πράσινη ανάπτυξη” και ένα “πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο”.

 Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην ενημερωτική σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ