ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ - ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ COVID-19

           Ανησυχητικές είναι οι τάσεις που καταδεικνύονται από τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ημερών που αφορούν στον αριθμό νοσηλευομένων για COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο» του Ηρακλείου Κρήτης.

          Ενδεικτικότερα, για την κατάσταση που επικρατεί είναι τα ποσοστά που αφορούν ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι ή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Παρατηρείται δηλαδή μία σαφής αύξηση των ποσοστών εμβολιασμένων πολιτών οι οποίοι και νοσούν αλλά και κάποιοι από αυτούς, δυστυχώς, μεταφέρονται σε ΜΕΘ για νοσηλεία και ακόμη διασωληνώνονται.

          Παρατηρείται δηλαδή το φαινόμενο, το οποίο απασχόλησε εδώ και δύο μήνες την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη Βρετανία και το Ισραήλ, καθώς και την αποτύπωση σε στατιστικούς πίνακες των ποσοστών νόσησης αλλά και νοσηλείας στα νοσοκομεία ακόμη και σε ΜΕΘ εμβολιασμένων πολιτών,

          Για του λόγου το αληθές δείτε δύο γραφήματα της 4ης και της 5ης Νοεμβρίου 2021 με τους αριθμούς ασθενών  που νοσηλεύονται για COVID-19 στο «Βενιζέλειο».

          Γράφημα 1. Της 4ης Νοεμβρίου 2021

 


          Γράφημα 2. Της  5ης Νοεμβρίου 2021


          Βλέπουμε ότι στον πίνακα της 4ης Νοεμβρίου οι αναλογίες σε ποσοστά μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων. Οι 7 στους 18 νοσηλευόμενους με COVID-19 είναι εμβολιασμένοι (38,89%). Οι 2 στους 3 στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι (66,6%). Ο ένας στους δύο διασωληνωμένους είναι εμβολιασμένος (50%). Σύμφωνα με τα δεδομένα της 5ης Νοεμβρίου δεν υπάρχει ουσιαστική μεταβολή των ποσοστών.


Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ