ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ PEW RESEARCH CENTER!!!


          Τα ελληνικά ΜΜΕ τα πιο αναξιόπιστα παγκοσμίως: Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι και επισήμως τα πιο αναξιόπιστα του πλανήτη με βάση έρευνα του Pew Research Center!!!

          Παγκόσμια διάκριση καθόλου τιμητική όμως για τα ελληνικά, συστημικά ΜΜΕ, καθώς σε έρευνα που διενέργησε το κέντρο ερευνών Pew Research Center η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ 38 χωρών από διάφορες γεωγραφικές περιοχές.

          Το αποτέλεσμα της παγκόσμιας έρευνας αποτύπωσε ο γνωστός γραφίστας JoDi στο παρακάτω γράφημα.

          Οι κατηγορίες της έρευνας είναι τέσσερις και αφορούν σε:

          αμεροληψία,

          κάλυψη μεγάλων ειδήσεων,

          κάλυψη ειδήσεων για ηγέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους,

          εγκυρότητα στην είδηση.

          Για την Ελλάδα, που βρίσκεται στην τελευταία θέση παγκοσμίως, μόνο το 18% των πολιτών, θεωρεί πως τα πολιτικά ζητήματα μεταφέρονται με δίκαιο τρόπο. Το 25% (1 στους 4) συμφωνεί με τον τρόπο που καλύπτονται θέματα που αφορούν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ έγκυρες θεωρεί τις ειδήσεις που λαμβάνει μόνο το 22%.

          Όσον αφορά στην κάλυψη μεγάλων γεγονότων, αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 42%, με 4 στους 10 Έλληνες να θεωρούν ότι τα γεγονότα αυτά καλύπτονται με επάρκεια.

          Οι ΗΠΑ βρίσκονται επίσης χαμηλά, με την εμπιστοσύνη να κυμαίνεται μεταξύ 47% και 61%. Ενώ στην τελευταία πεντάδα της κατάταξης, πάνω από την Ελλάδα, βρίσκονται: Πολωνία, Χιλή, Κολομβία και Νότια Κορέα.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ