ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΚΩ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: «ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ…»


          «Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά επιπλέον, που περιγράφουν και συμπληρώνουν μια μεταφυσική εικόνα..  Δεν θέλω να κουράσω, με λεπτομέρειες.  Δεν ανήκω σε καμία θρησκεία,  τιμώ, αγαπώ και σέβομαι όμως, μεταξύ των άλλων, τον Ιησού και τους Αγίους του. 

          Στις 15 Δεκεμβρίου  είχα βγει για περπάτημα και μετά από αρκετή ώρα, βλέπω από μακριά το Εκκλησάκι του Αγ. Ελευθερίου, κοντά στο νέο Στάδιο Ανταγόρα.

          Δεκαετίες στην Κω και δεν το είχα επισκεφτεί ποτέ.

          Γνώριζα πως εορτάζονταν ο Άγιος και η πρώτη μου σκέψη ήταν, αχ, μακάρι να μοιράζουν κάτι, έστω αντίδωρο, γιατί ένιωθα μια αδυναμία με τόσο περπάτημα.

          Όντως είχαν, νομίζω πρόσφορα τα λένε ή Χριστόψωμα..

          Ωραία λέω, θα πάρω ένα  σακουλάκι, είχε και δύο μεγάλα κομμάτια μέσα, τέλεια!

          – έξω ήταν το τραπέζι- και θα κατηφορίσω προς την παραλία (θεέ μου ‘σχώρα με.. )…!

          Δεν είχα σκοπό να μπω στο εκκλησάκι,  έλα όμως που ήταν ένας κύριος μόνιμα στην είσοδο,  όποτε ….λόγω ….πείνας, ντράπηκα και μπήκα και προσκύνησα.

          Συνέβη και κάτι που με παραξένεψε,

           δε θα δώσω λεπτομέρειες, γιατί δεν θα ήθελα ο κύριος αυτός να καταλάβει ποιος είμαι.

          Πάντως, εξαιτίας αυτού που με παραξένεψε,  γυρνώντας στο σπίτι,  έψαξα στο Google, να μάθω  ποιός ήταν ο Αγ. Ελευθέριος.  Έμεινα άφωνος από τα απίστευτα θαύματα όταν μαρτύρησε…

           Σήμερα 2 μέρες μετά, βγήκα πάλι για περπάτημα και διαλογισμό και είχα απορροφηθεί πλήρως,  μάλιστα σκόπιμα είχα σκυφτό το κεφάλι,  για να μην αποσπάσουν την προσοχή μου διερχόμενα οχήματα, γνωστοί,  κτήρια κλπ.

          Κάποια στιγμή λοιπόν,  νιώθω ένα απότομο κράτημα στο μπουφάν/παλτό μου, που μου ανέκοψε κυριολεκτικά την πορεία και εντός δευτερολέπτου δυο-τρία απαλότερα τραβήγματα,  σαν να ήθελε κάποιος να με σταματήσει.  Σηκώνω το κεφάλι μου, γυρίζω από την μια, τίποτε κανείς..

          Κι όπως γυρίζω από την άλλη πλευρά, βλέπω ότι βρισκόμουν μπροστά στο εκκλησάκι του Αγ. Ελευθερίου,  μόλις είχα κάνει ένα βήμα προσπερνώντας το χωρίς να το έχω προσέξει (ήμουν στην αριστερή πλευρά του δρόμου, όπως κατεβαίνεις προς παραλία)…

          Δεν καταλαβαίνω τίποτε… Δεν μπορώ να το εξηγήσω…  Ένιωσα σαν να μου τράβηξε το σακάκι κάποιος και μου είπε, καλά προχθές πέρασες, σήμερα δε μας ξέρεις;;;  Πιθανόν να το φαντάστηκα… Δεν ξέρω…

          Θα το κρατώ όμως για πάντα μέσα μου, όσο ελεύθερο πνεύμα κι αν είμαι…

          Μετά από ώρα, ρώτησα μια θρησκευόμενη φίλη, γιατί δεν τα πάω καλά με την τυπολατρία, αν έπρεπε να το κρατήσω για μένα,  να καλέσω ανώνυμα κάποιον ιερέα για να του το πω (δεν ξέρω και κανέναν) ή να δημοσιεύσω ανώνυμα…

          Με προέτρεψε να το στείλω στην Aegeanews, η μισή ντροπή δική της..

          Ελπίζω δια της παρούσης επιστολής,  να βοηθηθούν κάποιοι συνάνθρωποι, περνάμε πολύ πολύ σκοτεινούς πνευματικούς καιρούς.  Και ελπίζω ο Άγιος να μην είναι αντίθετος με την δημοσιοποίηση του συμβάντος…

          Ευχαριστώ το Υπέρτατο για αυτή τη μεγαλειώδη στιγμή.

          Υ.Γ. Υπάρχει εκεί ένας καλόκαρδος σκύλος, νομίζω μένει (ζει) στον πρόναο, δεν ξέρω, εκεί τον είδα όταν μπήκα..   Η αίσθηση μου είναι, πως ο σκύλος αυτός αγαπά και τιμά τον Άγιο, ότι ανήκει στο χώρο, σαν… παπαδοπαίδι..   Να τον προσέχουν ιδιαίτερα όσοι τον γνωρίζουν/ φροντίζουν… »

 

          ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Πηγή – πληροφορίες: http://aegeanews.gr/news/ekklisia/421546/anagnostis-den-aniko-kamia-thriskeia-alla-afto-pou-egine-ton-agio-eleftherio-pernontas-apo-ekklisaki-tou-den-mporo-eksigiso

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ