ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

                 Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος

          Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

          Νωρίτερα το μεσημέρι ο πάπας Φραγκίσκος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τον υποδέχτηκε θερμά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

          Μετά την τελετή υποδοχής του Ποντίφικα ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προσωπικό της γραφείο, και στη συνέχεια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου.

          Η κυρία Σακελλαροπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο του και στην προσφορά αλλά και τη βαθιά κοινωνική ευαισθησία του ποντίφικα.

          Ο ποντίφικας με τη σειρά του μίλησε με τη σειρά του με εγκάρδια λόγια για την χώρα μας. Όπως είπε:

          «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτή την ένδοξη πόλη. Έρχομαι ως προσκυνητής σε αυτά τα χώματα. Χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Από εδώ πέρασαν οι δρόμοι του Ευαγγελίου που ένωσαν Ανατολή και Δύση». Όπως είπε «εδώ σύμφωνα με τη δήλωση του Σωκράτη άρχιζε κάποιος να νιώθει πολίτης. Εδώ ο άνθρωπος αντιλήφθηκε ότι ήταν ένα πολιτικό ον. Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Σήμερα, όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μια υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων είναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επίτευξη στόχων αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε».

          Και συνέχισε: «Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να περάσουμε από τη μεροληψία στη συμμετοχή. Αυτό είναι το κίνητρο που θα πρέπει να μας ωθήσει σε διαφορά μέτωπα. Σκέφτομαι την πανδημία και πάνω από όλα τη φτώχεια. Όπως διδάσκει το μεγάλο ομηρικό έπος, το μεγάλο ταξίδι συχνά είναι η μόνη οδός». 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ