ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ - ΠΟΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ – ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ


          Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας καταψήφισαν την εισήγηση της δημοτικής αρχής για τα δημοτικά τέλη του 20022. Ουσιαστικά τα τέλη μένουν τα ίδια επίπεδα για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και επαγγελματιών του Δήμου, παρά τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στο επίπεδο της οικονομίας και παρά τις ανυπόφορες αναπροσαρμογές στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας. Καταψήφισε και η παράταξη της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, με επικεφαλής τη Μαρία Οικονομάκου, η οποία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για μειώσεις τελών σε άνεργους, σε ευάλωτες ομάδες, σε ιδιοκτήτες κενών ακινήτων κ.ά

          Η τοποθέτηση και οι προτάσεις που έκανε η Μαρία Οικονομάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

     “Η διαμόρφωση των δημοτικών τελών είναι ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολεί κάθε έτος το δημοτικό μας συμβούλιο και πρέπει όλοι να δείχνουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα, κάτι το οποίο, απ’ ότι φαίνεται, δεν έπραξε η δημοτική αρχή και θα εξηγήσω τι εννοώ παρακάτω.

          Ζούμε σε ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, όπου επηρέασαν πολλαπλά την οικονομία και την κοινωνία το 2020 και το 2021.

          Στόχος μας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημίας καθώς και η άμβλυνση των επιπτώσεων της επιδημικής κρίσης που αφορούν εκτός των άλλων και την οικονομία. Επίσης η αναπροσαρμογή “φωτιά” της τιμολογιακής πολιτικής στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, θα αποτελέσει ακόμη ένα μεγάλο πλήγμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, στον καθορισμό των δημοτικών τελών.

          Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω την έντονη ενόχλησή μου ότι οι προτάσεις της δημοτικής αρχής ήρθαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, καθώς επίσης η εισήγηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα δόθηκε στις αντιπολιτεύσεις μόλις 1,5 ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Αυτό δείχνει ότι οι αποφάσεις που παίρνετε για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα είναι στο “πόδι”, χωρίς να προβαίνετε σε ένα ουσιαστικό σχεδιασμό. Επίσης είναι οξύμωρο να φέρνετε προς συζήτηση πρώτα τον προϋπολογισμό και να έπονται τα δημοτικά τέλη, τα οποία εντάσσονται στον προϋπολογισμό.

          Εμείς, τιμώντας το θεσμικό μας ρόλο ως αντιπολίτευση με σοβαρή, υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις για τα δημοτικά τέλη. Προτάσεις που αφορούν τα νοικοκυριά και οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας ουσιαστικής συζήτησης και αποφάσεων, κάτι το οποίο δεν θελήσατε να πράξετε.

          Συγκεκριμένα προτείνουμε:

          -Το ύψος του γενικού συντελεστή για ακίνητα που χρησιμοποιούνται από κοινωφελείς φορείς μη κερδοσκοπικού και φιλανθρωπικού σκοπού, να καθοριστεί στο 50% του συντελεστή των κατοικιών που ισχύει κάθε φορά. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουμε όλους τους φορείς της πόλης μας να επιτελούν το έργο τους χωρίς ιδιαίτερο μεγάλο κόστος για το Δήμο.

          -Τη μείωση 50% των τελών σε οικίες και καταστήματα τα οποία είναι κενά.

          -Για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους να έχουμε μείωση κατά 50% με συνολικό οικογενειακό εισόδημα <20.000 ευρώ. Εάν το συνολικό οικογενειακό εισόδημα κυμαίνεται από 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ η μείωση να ανέρχεται στο 30%. Με τον τρόπο αυτό δείχνουμε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου σε ευάλωτες ομάδες.

          -Ζητούμε την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για ένα έτος για τους πυρόπληκτους της Τοπικής Κοινότητας Άνθειας. Το ποσό είναι μικρό γιατί απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό δημοτών, ενώ με την κίνηση αυτή θα δείξουμε ότι είμαστε δίπλα σ’ όσους έχασαν την περιουσία τους, κάτι που δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα η κεντρική εξουσία.

          -Για τα καφενεία στα μικρά χωριά προτείνουμε απαλλαγή ή μείωση των τελών άνω του 50%, για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Δίνουν ζωντάνια στα χωριά, αυτό το βλέπουμε όταν επισκεπτόμαστε χωριά όπου δεν έχουν καφενεία, μοιάζουν σαν έρημα. Το κόστος είναι μικρό σε σχέση με αυτά που προσφέρουν στις μικρές τοπικές κοινωνίες.

          Προτάσεις για επιχειρήσεις

          Θα συμφωνήσουμε για το πάγωμα των τελών όπως προτείνεται, γιατί δεν είχαμε τον απαιτούμε χρόνο, όπως σημείωσα, για να καταθέσουμε διαφορετική πρόταση για τυχόν μείωση των τελών συνεργαζόμενοι με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου.

          Προτάσεις για τέλη κοιμητηρίων

          Θεωρούμε εξ αρχής ότι τα τέλη για τα κοιμητήρια είναι ψηλά. Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της ενιαίας τιμολόγησης. Δεν πρέπει να υπάρχουν ζώνες, δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός των ανθρώπων ακόμη και στο θάνατο. Προτείνουμε το συνολικό εξωραϊσμό του κοιμητηρίου της Καλαμάτας, ώστε να υπάρξει ενιαία τιμολόγηση. Επίσης προτείνουμε τον καθορισμό μιας μικρής ζώνης στην οποία θα γίνεται χρήση μόνο μετά από απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για εκλιπόντες επιφανείς άνδρες και γυναίκες που προσέφεραν με τη δράση τους στην πόλη μας.

          Για τα ημιαστικά κοιμητήρια, πλην των Γιαννιτσανίκων και της Παναγίτσας, προτείνουμε μείωση έως 30% γιατί θεωρούμε υψηλά τα τέλη δίχως να έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για τον εξωραϊσμό των κοιμητηρίων αυτών.

          Τέλος για την επιβολή τέλους φύλαξης οστών στις μικρές Τοπικές Κοινότητες το έσοδο που προσδοκά ο Δήμος θα είναι μικρό γι’ αυτό προτείνω την απαλλαγή τους. Επίσης είναι άδικο γιατί σε πολλά κοιμητήρια έχουν γίνει ανακαινίσεις των κοιμητηρίων και των οστεοφυλακίων με χρήματα και με προσωπική εργασία των κατοίκων. Νομίζω ότι αποτελεί αδικία να επιβάλουμε έστω αυτό το μικρό χρηματικό ποσό. Όπως επίσης αποτελεί αδικία από την πενιχρή αγροτική σύνταξη που παίρνουν συνταξιούχοι να ζητούμε αυτό το μικρό ποσό.

          Στη μόνη περίπτωση που θα συμφωνούσαμε θα ήταν εάν είχαμε ρητή διαβεβαίωση από πλευράς σας, ότι τα χρήματα αυτά θα εισπράττονται απευθείας από τις Τοπικές Κοινότητες και θα τα διαχειρίζονται τα Τοπικά Συμβούλια.

          Κριτική σε προτάσεις της δημοτικής αρχής

          Για τις προτάσεις που έκανε η δημοτική αρχή έστω την τελευταία στιγμή θέλω να σχολιάσω τηλεγραφικά τα εξής:

          Όσον αφορά την απαλλαγή από δημοτικά τέλη στις Τοπικής Κοινότητες της Αλαγονίας συμφωνούμε στην απαλλαγή όχι για το λόγο που αναφέρει η δημοτική αρχή, για τις πλημμύρες του 2018, αλλά για την εγκατάλειψη που έχουν υποστεί οι κοινότητες αυτές εδώ και πολλές δεκαετίες από την κεντρική εξουσία αλλά και από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές. Αποτελεί κόλαφο για όλους μας που ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση αλλά και για όλους που πολιτεύονται στην κεντρική πολιτική σκηνή να βλέπουμε τα χωριά αυτά, που μπορούν να επιφέρουν οικονομικό πλούτο στην πόλη, να σβήνουν και να κατοικούνται τους χειμερινούς μήνες από ελάχιστους κατοίκους. Οι αναπτυξιακές επεμβάσεις του δήμου είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες, εάν κρίνουμε από την υπόθεση του Τουριστικού. Ό,τι αναπτυξιακό επιτελείται οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες ιδιωτών.

          Απαλλαγή τελών Ασπροχώματος

          Κάτι ανάλογο γίνεται και στο Ασπρόχωμα, η ύπαρξη εντός των ορίων της Κοινότητας του βιολογικού καθαρισμού, της μονάδας λιπασματοποίησης, τη μεταφορά των συνεργείων του Δήμου αλλά και την εγκατάσταση του σταθμού μεταφόρτωσης των απορριμμάτων. Σε συνδυασμό με την πράξη εφαρμογής η οποία σύρεται εδώ και τόσα χρόνια μόνο ανάπτυξη δεν φέρνουν στην περιοχή. Την απαλλαγή των τελών για το Ασπρόχωμα την εισηγείστε μόνο για να μετριάσετε τις αντιδράσεις των κατοίκων από την εγκατάσταση του σταθμού μεταφόρτωσης. Εδώ ταιριάζει το “θα σε κάψω Γιάννη, θα σε αλείψω λάδι”.



 

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO