ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟ Β ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


          Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, στις οποίες τελικά ξεχώρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού βγήκε πρώτος, ενώ ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

          Περίπου 270.000 πολίτες βρέθηκαν στις κάλπες για να αναδείξουν τον επόμενο ηγέτη του κόμματος.

          Τα αποτελέσματα στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας έδειξαν σημαντική επικράτηση Ανδρουλάκη στην Κρήτη, εκεί όπου έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό, όπως και στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και στα νησιά.

          Ο ίδιος διατηρούσε ισχυρούς εσωκομματικούς πυρήνες, όπως είχε φανεί και από τις εσωκομματικές του 2017, ωστόσο η είσοδος του πρώην πρωθυπουργού στην κούρσα, μετά και τον απρόβλεπτο θάνατο της Φώφης Γεννηματά, δημιούργησε μια αρκετά απρόβλεπτη δυναμική.

          Μια γρήγορη ματιά στον εκλογικό χάρτη είναι ενδεικτική για το τι μπορεί να ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα: Ο Νίκος Ανδρουλάκης σάρωσε στην Κρήτη, αγγίζοντας ποσοστά πάνω από το 60% (συνολικά κοντά στο 55% στα νησιά), παρότι στο παραδοσιακά «πράσινο» νησί ο Γ. Παπανδρέου διέθετε πυρήνες επιρροής.         Επικράτησε του πρώην πρωθυπουργού και στη Θεσσαλία, όπου έχει επίσης εδραιωμένες δυνάμεις. Κέρδισε σχεδόν καθολικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν φαβορί.

          Ως προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, που δημοσκοπικά θεωρούνταν φαβορί, φαίνεται πως δεν κατάφερε να συσπειρώσει τα μέλη του κόμματος, αφού επικράτησε με υψηλά ποσοστά μόνο στην Αθήνα. Φαβορί όμως ήταν και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ως πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός δεν κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

          Στο β' γύρο θα είναι αντίπαλός του ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, εν αντιθέσει με τον Παπανδρέου, κατάφερε να συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του κόμματος και να βγει πρώτος στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, καθώς συγκέντρωσε 36,96%, και ο Γιώργος Παπανδρέου 27,82%.

          Με ενσωματωμένο το 90,50% των ψήφων (το 90,61% των εκλογικών κέντρων - 242.500 ψήφοι):

          - Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος καθαρά με 37,03% (89.159)

          - Δεύτερος ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,79% (66.920)

          - Τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,96% (62.507)

          - Ο Παύλος Χρηστίδης με 3,26% (7.840)

          - Χάρης Καστανίδης με 2,98% (7.185)

          - Παύλος Γερουλάνος με 2,97% (7.161)

 

          ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

          Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές στη Μεσσηνία για τη θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

          Ο Γιώργος Παπανδρέου αναδείχθηκε νικητής των εκλογών για τη θέση του προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής στη Μεσσηνία.

          Συγκεκριμένα,

ο κ. Παπανδρέου έλαβε 1.721 ψήφους,

ο κ. Ανδρουλάκης 1.675,

ο κ. Λοβέρδος 1.040,

ο κ. Χρηστίδης 132,

ο κ. Γερουλάνος 61

και ο κ. Καστανίδης 44. 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ