Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΟ ΙΕΡΕΜΙΑ (εικόνες)


          Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης η πόλη της Μεγαλόπολης προέπεμψε πριν από λίγο τον μακαριστό ποιμενάρχη της, κυρό Ιερεμία.

          Στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως, προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και τοποτηρητής της χηρευούσης μητρόπολης, μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ενώ παρευρέθηκαν αρκετοί ιεράρχες και ιερείς αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Αρκαδίας.

          Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που συνέρρευσαν από νωρίς το πρωί για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό θεολόγο και ποιμενάρχη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης προδομένος από την καρδιά του.

          “Προπέμπουμε σήμερα στο αιώνιο ταξίδι τον σοφό και συνετό ηγέτη με την ευγενική του απλότητα και τη θερμή του οικειότητα”, ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος μιλώντας εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών για να προσθέσει λίγο μετά πως “προπέμπουμε τον πνευματικό πατέρα με την χαρισματική μειλιχιότητα, την πρωτόγνωρη προσήνεια και την χριστιανική διάκριση. Προπέμπουμε τον καταξιωμένο πανεπιστημιακό και διδάσκαλο, τον άψογο κληρικό με την καθαρότητα της ψυχής και της ζωής. Με το ορθόδοξο ήθος, το πατερικό και διδακτικό ύφος”, κατέληξε ο κ. Ευστάθιος.  

          Στη συνέχεια εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου μίλησε ο Β’ γραμματέας της, Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και τη μεγάλη προσφορά του κεκοιμημένου ιεράρχη στην Εκκλησία.

          Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επεσήμανε την ξεχωριστή προσωπικότητα και το μεγαλείο του κυρού Ιερεμία και του υποσχέθηκε πως όλοι θα τιμήσουν τον αγώνα του και το πλούσιο έργο του που αφήνει πίσω.

          Στην αγαστή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια με τον μακαριστό μητροπολίτη αναφέρθηκαν στη συνέχεια οι Δήμαρχοι Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος και Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης.

          Τις ομιλίες έκλεισε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Γόρτυνος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος μίλησε εκ μέρους του ιερού κλήρου της μητρόπολης.

          Μετά το τέλος της νεκρώσιμης τελετής, η σορός του κυρού Ιερεμία μεταφέρθηκε με πομπή και ετάφη σε χώρο που ο ίδιος είχε υποδείξει να κατασκευαστεί, στον αύλειο χώρο του επισκοπείου.


Πηγή – πληροφορίες: https://orthodoxia.info - https://arxon.gr Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ