ΣΑΠΙΛΑ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΟΣΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ Η ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ


          Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις που συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την σεξουαλική κακοποίηση αγοριών ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ορφανοτροφείο.

          Πέντε παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων και υποβάλλονται σε συνεχείς εξετάσεις ενώ παρακολουθούνται προσεκτικά και από ψυχολόγους, ενώ η εισαγγελική έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται η διευθύντρια και η ψυχολόγος του ορφανοτροφείου, καθώς και οι υπεύθυνοι των κοινωνικών υπηρεσιών που ήταν επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση και τον έλεγχο του. 

          Τα νέα στοιχεία για τους βασανισμούς των παιδιών που έδωσε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνδυασμό με τη μαρτυρία μιας νηπιαγωγού που εργάστηκε στο ίδρυμα για μικρό χρονικό διάστημα δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ορφανοτροφείο, το οποίο πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί «κολαστήριο» χωρίς κανέναν δισταγμό.

          Η κ. Μιχαηλίδου, η οποία είχε ήδη υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά, είπε σήμερα ότι από τις καταγγελίες που έφθασαν σε αυτή προέκυψε ότι αγόρια ηλικίας 7 έως 11 υποχρεώθηκαν να κάνουν σεξ από τους εργαζόμενους του ορφανοτροφείου, οι οποίοι τα παρακολουθούσαν. Μίλησε επίσης για τιμωρητικούς ξυλοδαρμούς των παιδιών σε αποθήκη όταν κρινόταν από τους βασανιστές τους ότι ήταν απείθαρχα.

          Η υφυπουργός πρόσθεσε πως έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα, από την οποία δεν έχει προκύψει ακόμα ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έπαιρναν μέρος στις σεξουαλικές πράξεις. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βίντεο, εξελίσσεται εισαγγελική και αστυνομική έρευνα. Ενεργοποιήσαμε την διαδικασία και μεικτά κλιμάκια ελέγχουν όλα τα ιδρύματα, τα παιδιά ελέγχθηκαν ένα-ένα», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

          Από την πλευρά της η νηπιαγωγός κατήγγειλε ότι η διευθύντρια του ορφανοτροφείου γνώριζε όσα συνέβαιναν αλλά επέλεξε τον δρόμο της συγκάλυψης. Όπως είπε, και η ίδια ήταν παρούσα σε ένα από αυτά τα αποτρόπαια περιστατικά. «Πήγαν στην τουαλέτα, τους ακολούθησα και άκουσα να λένε: ''αν στον δαγκώσω θα πονέσει''. Ενημέρωσα και το μόνο που μου είπαν ήταν ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνοι τουαλέτα» κατήγγειλε προσθέτοντας ότι είδε ένα παιδί να κάνει πεολειχία και ένα άλλο να  παριστάνει ότι βιάζει μια κούκλα.

          «Τα περιστατικά επιθετικότητας των παιδιών είναι καθημερινά. Είμαι η μόνη υπάλληλος που τα κατέγραφε στο ημερολόγιο», αναφέρει στην καταγγελία της για τα περιστατικά βίας: «μιλούσε πολύ άσχημα, χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές την τζαμαρία. Όταν ηρέμησε μού είπε ότι στο σπίτι με τη μαμά και τον μπαμπά βλέπει ταινίες ακατάλληλου περιεχομένου. Ενημέρωσα την κοινωνική υπηρεσία αλλά και πάλι τίποτα». Σε άλλο σημείο λέει ότι είδε εργαζόμενη του ορφανοτροφείου να απειλεί παιδί λέγοντας του «για ησύχασε, μην σε πάω στις αποθήκες, θυμάσαι τι ωραία που περνούσαμε;» με το παιδί να απαντά «όχι, όχι δεν θέλω να πάμε στις αποθήκες».Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ