ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΒΙΑ» …!!!


          O εορτασμός των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο, καθώς στο Πατριαρχείο Σερβίας εορτάζουν με το παλαιό ημερολόγιο.

          Μετά τη Θεία Λειτουργία πιστοί εν λιτανεία πορεύθηκαν στον ποταμό Λιμ, όπου νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για τον Τίμιο Σταυρό.

          Ο Μάρκο Drobnjak ήταν ο πρώτος που έφτασε τον Τίμιο Σταυρό. Το χρυσό μενταγιόν με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού που κατ’ έθος δωρίζεται στον πρώτο που πιάνει τον Τίμιο Σταυρό φέτος κατόπιν πρωτοβουλίας του Πανιερωτάτου κ. Ιωαννίκιου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου θα δοθεί στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου που δίνουν αγώνα κατά του κορωνοϊού.

          O Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, ο οποίος τέλεσε και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ιερούργησε κατά τη Θεία Λειτουργία στην Μονή Djurdjevi Stupovi.

          Η ιστορία γράφει ότι στην κοιλάδα του ποταμού Λιμ υπήρξαν 70 μοναστήρια. Μερικά από αυτά έχουν ανακαινιστει και είναι λειτουργικά σήμερα. Μερικά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς επί Τουρκοκρατίας.

    

        Δείτε βίντεο από τα Θεοφάνεια του 2020
 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ