ΜΙΑ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΥΡΟ ΚΟΣΜΑ (Φωτογραφίες)


          Στις τρεις το μεσημέρι, ξεκίνησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

          Πλήθος πιστών και κληρικών της Μητρόπολης βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού, για το τελευταίο αντίο στον εκλιπόντα Ιεράρχη που χθες Δευτέρα νωρίς το πρωί, έφυγε από τη ζωή, μετά από έναν μήνα νοσηλείας στον Ευαγγελισμό, «χτυπημένος» από τις βαρύτατες επιπλοκές που του προκάλεσε ο κορωνοϊός.

          Χοροστατεί ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος (που έχει αναλάβει τοποτηρητής στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας) συγχροστατούντων των Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

          Στην Ακολουθία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Καστορίας κ. Καλλίνικος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

          Έχει ανακοινωθεί η ακριβής τήρηση όλων των προβλεπομένων διατάξεων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, οπότε είναι μικρός ο αριθμός των παρισταμένων εντός του Ναού. Τιμές αποδίδει μικτό άγημα του στρατού.

          Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, μίλησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος Θεοχάρης. Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, μίλησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

          Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης και επί χρόνια στενού συνεργάτη του εκλιπόντος Ιεράρχη, Πατέρα Επιφάνιου Καραγεώργου.

 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.agriniopress.gr


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ