ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΜΕ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


          Κανονικά αναμένεται να γίνει η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Υπαπαντής, σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας. Αυτό προκύπτει από την εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή, σχετικά με την εξειδίκευση πιστώσεων για τις δαπάνες στο πλαίσιο του εορτασμού.

          Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου και σύμφωνα με την εισήγηση: “Η Καλαμάτα θα πανηγυρίσει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού και θα τιμήσει την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή. Θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, με τη συμμετοχή αρχιερέων, επισήμων και πλήθους πιστών από τη Μεσσηνία και ολόκληρη την Ελλάδα.

          Στο πλαίσιο του εορτασμού της Υπαπαντής του Χριστού ο Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει γεύμα προς τιμήν των επισήμων, με τη συμμετοχή έως 60 ατόμων, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

          Επίσης, θα απαιτηθούν δαπάνες για ανθοστολισμό της αίθουσας του ιστορικού Δημαρχείου, του νέου Δημαρχείου και του χώρου παράθεσης του γεύματος, καθώς και δαπάνες για προσφορά καφέ με τα συνοδευτικά του στο χώρο του ιστορικού Δημαρχείου”.


Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ