ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


          Με κάθε λαμπρότητα και τηρουμένων των μέτρων προστασίας, εορτάστηκαν για μια ακόμη χρονιά τα Θεοφάνεια στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

          Με τον καιρό να είναι σύμμαχος, τελέστηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας ο καθιερωμένος Καθαγιασμός των Υδάτων, με περισσότερα από 15 άτομα να πέφτουν στα παγωμένα νερά για το σταυρό. Τελικά, πρώτος κατάφερε να πιάσει το σταυρό ο 16χρονος Κανέλλος Σκουρτσίδης, μαθητής του 3ου Λυκείου Καλαμάτας, ο οποίος στη συνέχεια τον παρέδωσε στο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

          Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

          Σε δηλώσεις που έκανε ο 16χρονος, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για όλους, καταφέρνοντας, επιτέλους, να ζήσουμε πιο ελεύθερα.

          Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς ευχήθηκε το φως της επιφανείας του Χριστού να φωτίζει τη ζωή όλων και να χαρίζει δύναμη, ευτυχία και κάθε καλό. «Προ παντός να φωτίσει και όλα εκείνα τα εσκοτισμένα μυαλά που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο και να τον οδηγήσουν σε αδιέξοδα που είναι επιζήμια για τη ζωή τους και τη ζωή όλων», κατέληξε χαρακτηριστικά.

          Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στις δυσκολίες που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας τόνισε ότι οφείλουμε όλοι από κοινού να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό όλων, ενώ ευχήθηκε το Άγιο Φως να μας φωτίσει και να μας δώσει δύναμη, αγάπη και αλληλεγγύη να πορευτούμε προς όφελος των συνανθρώπων μας.

`Παρόντες βρέθηκαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Καπέλιος εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Τσουκαλάς και Α. Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.
Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ