ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΣΤΟ ΤWITTER ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ


          Αιφνιδίως και χωρίς καμία επίσημη και λεπτομερή εξήγηση, το Twitter προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, η οποία ετέθη σε ισχύ αργά μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου. Το τελευταίο tweet του δημοσιογράφου έθετε το ρητορικό ερώτημα αν και κατά πόσον οι πολίτες είναι έτοιμοι να υποδεχθούν έναν νέο γύρο αποκαλύψεων. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο μήνυμά του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έγραψε: «Είσαστε σε φόρμα να πάμε για δεύτερο γύρο ή κουραστήκατε;». Επρόκειτο, δηλαδή, για μια προαναγγελία ενός νέου κύματος δημοσιογραφικών πληροφοριών για τα θέματα, βεβαίως, που απασχολούν την κοινωνία τα τελευταία 24ωρα.

          Ένα από τα τελευταία tweets του Μάκη ήταν και το εξής: «#γιατι_στον_Τριανταφυλλοπουλο Να σας πω εγώ γιατί: Γιατί δεν θα είχατε τα.@…@ να αναδείξετε ούτε τα μισά από όσα είπε η Γεωργία. Γιατί είσαστε αρπακτικά αιμοβόρα. Γιατί είσαστε υπάλληλοι και υπηρέτες! Γιατί είσαστε #λεβέντες_χέστες! Γι' αυτό μη ρωτάτε ένα «γιατί» που γνωρίζετε!».

          Δεν υπήρξε απολύτως καμία προειδοποίηση προηγουμένως για τις προθέσεις του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου, ούτε μπορεί να περάσει από το μυαλό μας ποια είναι η πραγματική αιτία για την οποία το Twitter προχώρησε σε αναστολή του λογαριασμού

          Είναι προφανές πως ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είναι θύμα της λεγόμενης πολιτικής ορθότητας η οποία διακατέχει το Twitter και η οποία, ωστόσο, εκφράζεται και εφαρμόζεται επιλεκτικά, όπως δείχνουν τα πράγματα.

          Είναι πολιτικά απαράδεκτο, κοινωνικά επικίνδυνο και αποτελεί πλήγμα στην ελεύθερη διακίνηση πληροφορίας αυτή η επιλεκτική παρεμπόδιση του αναφαίρετου πολιτικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης. Το Twitter, όπως έχει συμβεί και με άλλα social media, υπακούει σε δικούς του νόμους και κανονισμούς, παρακάμπτοντας και παραβιάζοντας τις αρχές για τις οποίες υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε. Δηλαδή την απρόσκοπτη, την ανεμπόδιστη και την ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών.

          Είναι προφανές πως το Twitter οφείλει εξηγήσεις καθώς και λεπτομερή αναφορά στους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ