ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΜΕ 156 ΨΗΦΟΥΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


          Απορρίφθηκε με 156 ψήφους η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 142 βουλευτές, ενώ βρέθηκε και ένα «παρών». Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές.

          Συγκεκριμένα, επί 299 ψηφισάντων, 156 βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ υπήρξαν και 1 «παρών» του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Μπογδάνου. Να σημειωθεί ότι απουσίαζε από την ψηφοφορία η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου λόγω έκτακτης εισαγωγής της στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

          Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ προηγουμένως είχε σημαδευτεί από το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη.

          «Ο κ. Τσίπρας διαστρέφει την αλήθεια»

          «Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω και εγώ εκφράζοντας τη συμπαράστασή μου στη Μαριέττα η οποία θα βγει νικήτρια», είπε ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής.

          «Ανακοινώσατε, κύριε Τσίπρα, ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι πως είναι τόσο ακριβής αυτή η εκτίμηση όσο όταν λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να κερδίσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

          Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για απελπισμένη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας αμήχανη και αδιέξοδη. «Γιατί θυμήθηκε τώρα τις εκλογές αν όχι για να κλείσει εσωκομματικές πληγές;», συνέχισε.

          «Άκουσα να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Να διαστρέφει την αλήθεια. Το ξεπεράσατε όμως σήμερα, κύριε Τσίπρα. Κάθε πρόταση δύο ψέματα. Έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου να αποδομήσουμε ένα-ένα τα ψέματα τα οποία είπατε σήμερα στην αίθουσα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

          «Δεν παραλείψατε να επιτίθεστε με το γνωστό οργισμένο ύφος σε εμένα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και να εκτοξεύετε διχαστικά διλήμματα. Η αληθινή ζωή δεν χρειάζεται ούτε άλλα ψέματα ούτε άλλη τοξικότητα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

          «Να κυβερνήσει ποιος; Αυτός που δεν έκανε απολογιστικό συνέδριο μετά από 2,5 χρόνια; Αυτός που δεν έχει αλλάξει ούτε ένα από τα στελέχη της ηγετικής ομάδας η οποία ηττήθηκε κατά κράτος στην κάλπη; Αυτός που επικαλείται πολιτική που έχει καταδικαστεί από τον λαό; Είναι ερωτήματα που από μόνα τους δίνουν την απάντηση», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

          «Έχουμε απέναντί μας τις προκλήσεις τού αύριο»

          Ο πρωθυπουργός είπε ότι απέναντί της η κυβέρνηση δεν έχει τα λάθη τού χθες αλλά τις προκλήσεις τού αύριο, σημειώνοντας πως οι υπουργοί και οι βουλευτές παρουσίασαν το έργο που έχει παραχθεί και τους στόχους. «Είναι αλήθεια ότι όλες οι δράσεις μας αναπτύχθηκαν σε συνθήκες πρωτοφανών κρίσεων χωρίς να υπάρχει πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο. Αναφέρομαι στη χειρότερη παγκόσμια πανδημία, στη δευτερογενή κρίση στην αγορά ενέργειας, στα ακραία καιρικά φαινόμενα, στους σεισμούς, στον καύσωνα και στις πυρκαγιές, στην υβριδική επίθεση που δέχτηκε η χώρα μας στον Έβρο και στα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφέροντας μια φράση του Λένιν ότι υπάρχουν χρόνια που δεν συμβαίνει τίποτα και εβδομάδες που χωράνε χρόνια. «Εμείς μπορούμε να πούμε ότι καταφέραμε να περάσουμε με τις λιγότερες απώλειες μέσα από αυτές τις θύελλες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

          Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η συγγνώμη μου απευθύνεται σε όσους ταλαιπωρήθηκαν, όχι σε όσους δεν τη διατύπωσαν ποτέ». «Όσοι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές θα πρέπει να μάθουν ότι η συγγνώμη ενός πρωθυπουργού είναι πολιτική πράξη με ειδικό βάρος και ξεχωριστή σημασία», υπογράμμισε.

          Και τόνισε: «Έχει επίσης ενδιαφέρον ότι σήμερα και χθες χτυπήθηκαν από κακοκαιρίες οι ΗΠΑ και η Δανία και η Σουηδία. Έμειναν δεκάδες χιλιάδες χωρίς ρεύμα». Αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα η εργαλειοποίηση μιας φυσικής καταστροφής, συνέχισε.

          «Κάνουμε τα διδάγματα προτάγματα και τα υπηρετούμε. Και όχι με βάση τις κραυγές ενός κόμματος που δεν έχει πει ούτε μία κουβέντα για την ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας. Τι είναι αυτό που σας κάνει να υπερασπίζεστε τις Αττικές Διαδρομές; Κάνετε πρόταση δυσπιστίας γιατί έμεινε ανοικτή η Αττική Οδός όταν πέρσι εγκαλούσατε την κυβέρνηση γιατί έκλεισε την Αθηνών - Λαμίας», συμπλήρωσε.

          «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ψεύτικη εικόνα για την πανδημία»

          Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην πανδημία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να παρουσιάσει μια ψεύτικη πραγματικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως σήμερα το 84% των ενήλικων Ελλήνων είναι πια θωρακισμένο. «Αν ήμασταν σε αυτό το ποσοστό τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, θα είχαμε γλιτώσει χιλιάδες συμπολίτες μας» σημείωσε, ενώ είπε ότι αργά αλλά σταθερά τα κρούσματα υποχωρούν.

          «Δεν τελειώσαμε με την πανδημία», συνέχισε, τονίζοντας πως οι όποιες αστοχίες δεν μηδενίζουν το έργο που έχει γίνει και είπε επ' αυτού ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ και έχουν προσληφθεί 12.000 νέοι επαγγελματίες υγείας.

          «Αναρωτιέμαι αν μπορούν να τα ακούσουν εκείνοι που διαλαλούσαν ότι δήθεν δεν υπάρχουν τα εμβόλια και στη συνέχεια ότι ξεστοκάρονται. Βάζατε νάρκες και τώρα υποκρίνεστε ότι τάχα βάζατε πλάτη. Δεν ζητάμε ποιοι υποτιμούσαν τους επιστήμονες προτείνοντας κτηνιατρικά φάρμακα για θεραπείες. Αναγνώρισε ο κ. Πολάκης τον εαυτό του. Εσείς που καταψηφίζατε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ενώ σε συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον συγκρατήσει.

          Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Κουβέντα δεν είχατε να πείτε για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει μέσα στο 2021 ανάπτυξη πολύ πάνω από το 7%. Για το γεγονός ότι μέσα στην πανδημία η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

          Τι είπε για την οικονομία

          Ο πρωθυπουργός για την οικονομία, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει ότι οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας σημειώνουν ρεκόρ 20ετίας.

          «Στην εικόνα καταστροφής που παρουσιάζετε απαντάει το γεγονός ότι οι ελληνικές καταθέσεις έφτασαν σε επίπεδο-ρεκόρ. 50.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά πέρσι και άλλοι 80.000 φέτος. Και, φυσικά, με την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει σημαντικά για δεύτερη φορά φέτος τον κατώτατο μισθό την 1η Μαΐου. Πρόκειται για την εφαρμογή μόνιμων μέτρων με κοινωνική και αναπτυξιακή στόχευση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στη μείωση των φόρων.

          «Όλα αυτά έγιναν, κύριε Τσίπρα, από τη σημερινή κυβέρνηση. Η προηγούμενη αύξησε όλους τους φόρους. Επιβάλλοντας 29 νέους φόρους. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε και να συγκρινόμαστε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ, μιλώντας για την ακρίβεια, τόνισε πως η ακρίβεια είναι εισαγόμενο φαινόμενο που πριονίζει τα εισοδήματα. Επ' αυτού μίλησε για τη στήριξη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. «Αυτές οι έκτακτες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν. Δεν πρέπει να αμφισβητήσουν τη δημοσιονομική ισορροπία σε καμία περίπτωση. Αυτά ισχύουν για όσους αντιλαμβάνονται πώς λειτουργούν τα δημόσια οικονομικά και όχι για όσους εκτοξεύουν εύκολες εξαγγελίες. Οι μαθητευόμενοι μάγοι και τα λεφτόδεντρα ανήκουν πια σε άλλες εποχές. Σήμερα είναι η εποχή της αλήθειας και της ανάπτυξης για όλους», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

          Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα είναι στην πρώτη δεκάδα των ελκυστικότερων χωρών για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων. «Η χώρα μας γίνεται έδρα διεθνών τεχνολογικών κολοσσών. Φαντάζομαι ότι δεν θα έρχονταν στην Ελλάδα αν ήμαστε στα πρόθυρα της καταστροφής, κύριε Τσίπρα», συνέχισε.

          Ο πρωθυπουργός συνέστησε μεταξύ άλλων να επισκεφθεί το κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζονται πολλά παιδιά τα οποία επέστρεψαν στην Ελλάδα επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης.

          «Όλα αυτά σας είναι αδιάφορα, έτσι; Αλλά για τους εργαζομένους δεν είναι καθόλου αδιάφορο και δεν ακούνε καθόλου αυτά τα οποία είπατε σήμερα και την εικόνα καταστροφής που παρουσιάσατε», συμπλήρωσε, ενώ για το έργο Πάτρα-Πύργος είπε πως σήμερα προχωράει και πρόσθεσε: «Μη θυμηθούμε αφού μιλήσατε για θέματα διαφάνειας πως πετσοκόψατε το έργο στα οκτώ για να το δώσετε στους αγαπημένους σας εργολάβους».

          «Αφιερώσατε το ένα τρίτο της ομιλίας σας στον Φουρθιώτη»

          «Πρόκειται για τους ίδιους που τώρα μιλούν για δήθεν καθεστωτισμό και αυταρχισμό της κυβέρνησης. Αφιερώσατε το 1/3 της ομιλίας σας για τον κ. Φουρθιώτη. Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο ο οποίος μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη επί δικών μας ημερών. Αναρωτιέμαι αν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με αυτή την επιλογή σας. Γι' αυτό την κάνατε την πρόταση δυσπιστίας. Για τον κ. Φουρθιώτη. Ο κ. Φουρθιώτης είναι τόσο σημαντικός στον πολιτικό διάλογο, που κανένας άλλος αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν έκανε αναφορά σε αυτόν. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε; Πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε;», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

          Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα γεγονότα αρκούν. «Δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας με αυτούς που στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα όχι για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όπως έλεγε ο διαβόητος Ρασπούτιν της εποχής, αλλά για την αθλιέστερη σκευωρία που λέγεται Νοβάρτις, η οποία κατέρρευσε με πάταγο», πρόσθεσε.

          «Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά. Δύο πρώην πρωθυπουργοί, τέσσερα στελέχη του κόμματός μας στοχοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σκευωρίας. Όλων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν από τη Δικαιοσύνη. Πότε θα έχετε το θάρρος να τους ζητήσετε συγγνώμη; Κάντε το τώρα. Ντροπή σας! Μας κάνετε και κηρύγματα για το κράτος δικαίου», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

          Ο πρωθυπουργός είπε, επίσης, ότι τα δικαιώματα δεν είναι μόνο κινήματα αλλά και κινήσεις. «Έπρεπε να έρθει στην εξουσία η ΝΔ για να γίνει το αυτονόητο, να καταργήσει τον αποκλεισμό των ομοφυλοφίλων από την εθελοντική αιμοδοσία. Έπρεπε να το κάνει ο κ. Πλεύρης, τον οποίο κατά τα άλλα κατηγορείτε για ακροδεξιό», σημείωσε.

          Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στόχος του δεν είναι να συμβάλει στο «τοξικό κλίμα στο οποίο αισθάνεται άνετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

          «Θέλω να αναδείξω πόσο αληθινά διαφορετικοί είμαστε. Εκπροσωπώ κυβέρνηση η οποία προχωρά κάνοντας πολλά σωστά και κάνει κάποια λάθη. Εσείς κύριε Τσίπρα εκπροσωπείτε μια λάθος κυβέρνηση. Γι' αυτό η σημερινή πρόταση δυσπιστίας είναι κίνηση απελπισίας, μομφή χωρίς μορφή, καταδικασμένη να αποτύχει. Η δική μας παράταξη είναι ανοικτή σε κάθε γόνιμη ιδέα», πρόσθεσε.

          Αλ. Τσίπρας: «Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές»

          «Συμπεριφέρεστε σαν να είστε αλλού. Πιστεύετε τη δική σας προπαγάνδα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κανείς σταθμός τηλεοπτικός δεν μπορεί να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα από τους περαστικούς. Έχετε πάθει εθισμό στο ψέμα και στην παραποίηση της αλήθειας».

          Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «έχει τελειώσει πολιτικά, αλλά το χειρότερο είναι ότι ζει στο παράλληλο δικό του σύμπαν».

          «Έχετε αίσθηση της πραγματικότητας; Ή είστε θύματα αυτής της προπαγάνδας και πρώτος εσείς κύριε Μητσοτάκη κλεισμένος σε γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς. Όταν ο πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο και αντικείμενο λοιδορίας, τότε ο πολιτικός αυτός έχει τελειώσει», ανέφερε. «Ώρα να σας ενημερώσει κάποιος που θέλει το καλό σας για το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Έχετε τελειώσει πολιτικά κ. Μητσοτάκη αλλά το χειρότερο είναι το ζείτε στο παράλληλο δικό σας σύμπαν».

          «Τελειώσατε όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τεράστιο κόστος. Όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε : ακρίβεια, πανδημία, χιονιά αποτύχατε αλλά εσείς συνεχίζετε το ίδιο βιολί άθλιας επικοινωνίας. Πιστεύετε ότι δεν είστε πρωθυπουργός που έχει υποχρέωση να λογοδοτεί αλλά να συμπεριφέρεστε ως πρίγκιπας. Αδιαφορείτε α ο λαός υποφέρει. Χτίζετε το δικό σας καθεστώς με χρήματα των πολιτών. Με golden boys και ανθρώπους της νύχτας», πρόσθεσε.

          «Μας είπατε ότι όλοι οι άλλοι φταίνε»

          «Ήρθατε χθες μία ακόμα φορά και, αντί να απολογηθείτε που ταλαιπωρήθηκαν άδικα που υποσχεθήκατε επιτελικό κράτος αλλά τους φτιάξατε επιτελικό χάος που όταν πιάνει φωτιά καίγονται τα πάντα και με χιόνι κλείνουν τα πάντα, ήρθατε να μας κουνήσετε το δάχτυλο. Ως ασπίδα σας η τραγωδία στο Μάτι. Το Μάτι ήταν συλλογικό τραύμα και όχι επικοινωνιακό τέχνασμα. Πού ήταν αλήθεια εκείνος ο σύμβουλός σας που βγάζατε στα κανάλια. Ο Συνολάκης να σας δώσει το σχέδιό σας για να εκκενώσετε τη Μαραθώνος την Αττική Οδό σε 25 λεπτά. Θάφτηκαν όλα στο χιόνι. Αυτό το περιβόητο 112 πού ήταν; Όταν έμειναν άνθρωποι μέσα στην παγωνιά. Πού ήταν για να τους στείλετε μήνυμα για να επιβιώσουν τόσες ώρες; Πού ήταν το κράτος; Ακόμα και ο Στρατός την Τρίτη το πρωί που επιχειρούσαν για απεγκλωβισμό έλαβαν εντολή να αφήσουν ότι κάνουν για να πάνε στην έξοδο 10 που ήταν μαζεμένα τα τηλεοπτικά συνεργεία» ανέφερε.

          «Βέβαια, μας είπατε ότι ζητήσατε συγγνώμη παρότι όλοι καταλάβαμε ότι μας είπατε ότι όλοι οι άλλοι φταίνε. Φταίει το χιόνι που έπεσε μεσημέρι ενώ συνήθως πέφτει νύχτα. Φταίει η ΕΜΥ που δεν σας ενημέρωσε. Φταίνε δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Οι παραχωρησιούχοι και η εταιρεία τρένων. Όλοι οι άλλοι», τόνισε. «Μας λέτε για να πεισθούμε ότι φταίνε οι άλλοι και πως κάνατε κρίσιμες συσκέψεις χωρίς να κρατάτε πρακτικά. Ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή την κυβέρνηση ήταν ο Φουρθιώτης. Κανείς άλλος δεν κρατούσε πρακτικά. Ξέχασα, μας είπατε μια συγγνώμη και καθαρίσατε. Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο», συνέχισε.

          Επίθεση για την πανδημία

          Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πανδημία, για τη διαχείριση της οποίας κατηγόρησε την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «χρωστά χιλιάδες συγγνώμες».

          «Δεν θα... καθαρίσετε έτσι εύκολα. Φοβάμαι ότι δεν αρκεί μια συγγνώμη για να... καθαρίσετε. Χρωστάτε χιλιάδες συγγνώμες. 23 χιλιάδες σε κάθε οικογένεια που έχασε τους ανθρώπους τους μέσα στην πανδημία άδικα. Εσείς αποφασίσατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Την ίδια στιγμή που οι άνθρωποί σας σας έλεγαν να το ενισχύσετε και αν το κάνατε οι μισοί θα είχαν σωθεί. Εσείς χωρίς ντροπή λέγατε ότι δεν έχετε τέτοια μελέτη», είπε.

          «Χρωστάτε συγγνώμη σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή που ξενυχτά στην αγωνιώδη μάχη να σώσει ζωές. Εσείς με την απέχθειά σας για κάθε δημόσιο και κοινωνικό τούς στερείτε όπλα. Χρωστάτε συγγνώμη σε κάθε οικογένεια που φοβάται το αύριο και βλέπει τον μισθό να τελειώνει στα μέσα του μήνα γιατί εσείς διευκολύνατε να μπει κεφαλικός φόρος. Χρωστάτε συγγνώμη σε όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες γιατί εσείς παίξατε με τον πατριωτισμό τους. Εκμεταλλευτήκατε την αγάπη τους για την Ελλάδα και τη Μακεδονία για να κερδίσετε μερικές ψήφους. Και έρχεστε και λέγατε ότι εμείς πουλάμε τη Μακεδονία για συντάξεις

          Χρωστάτε συγγνώμη στις 103 οικογένειες όσων χάθηκαν στο Μάτι. Εσείς προσωπικά κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό σας σκαλί. Ενώ ξέρατε πώς γιατί και σε πόσο ελάχιστο χρόνο συντελέστηκε αυτή η τραγωδία».

          Επανέλαβε το αίτημα για εκλογές

          Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές. «Αλήθεια, δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε έτσι; Γιατί δεν επιλέγετε τη λύτρωση της λαϊκής ετυμηγορίας; Τι σας εμποδίζει να προσφύγετε σε εκλογές; Γιατί δεν σπεύδετε να αποδείξετε την εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπό σας; Ιδού η κάλπη. Η Δημοκρατία περιορίζεται αλλά δεν καταργείται από την πανδημία», τόνισε.

          «Γιατί οι πολιτικές δυνάμεις που απολαμβάνουν δημοσκοπική άνοιξη δεν επιζητούν εκλογές ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν είναι σε καθίζηση της ζητά; Με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε ενώ η χώρα έχει μεγάλες δυσκολίες μπροστά; Με αυτή την πλήρη έκπτωση ηθικής; Παράγετε περισσότερα δείνα, ψέμα από όσο μπορεί να καταναλώσει ο λαός», ανέφερε με αιχμές.

          «Αντικείμενο χλευασμού το επιτελικό κράτος»

          Έντονη κριτική άσκησε και για το επιτελικό κράτος, που όπως είπε, είναι προσωπικό δημιούργημα του κ. Μητσοτάκη και έγινε «αντικείμενο χλευασμού, ανέκδοτο. Τι θα γίνει αν εσείς φτάσετε στο καλοκαίρι; Τι προετοιμασία έχετε κάνει; Που είναι οι 500 δασοκομάντος που υποσχεθήκατε, η ομπρέλα προστασίας που θα φτιάχνατε; Τα καναντέρ που αγοράζετε; Τώρα έπρεπε να τα έχετε κάνε όλα αυτά».

          «Δεν ήταν μόνο ο χιονιάς. Στην Κρήτη οι σεισμόπληκτοι μας παρακολουθούν από κοντέινερ ξεπαγιάζοντας. Στις πλημμύρες το επιτελικό σας κράτος αρμένιζε μεταξύ δηλώσεων και υποσχέσεων. Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα για μέρες. Δεν μπορείτε να διορθώσετε τα λάθη. Φτιάξατε Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Κέλυφος. Διορίσατε τεχνοκράτες σε ανώτατες θέσεις διαφημίζοντας αριστεία και ποιο το αποτέλεσμα; Επικοινωνία και μόνο. Ένας ακραίος και επικίνδυνος προσωπικός ναρκισσισμός που χαρακτηρίζει κάθε σας κίνηση. Αλλά πώς αναρωτιέμαι θα μπορούσαμε να έχουμε αποτελεσματικό κράτος όταν εσείς έχετε αλλεργία στο ίδιο το κράτος», πρόσθεσε.

          «Στην κορύφωση της ενεργειακής κρίσης σπεύσατε να ιδιωτικοποιήσετε την ΔΕΗ. Ποιο κράτος; Αφού αναδείχθηκε κερδοφόρα η Νοβάρτις αποφασίσατε να κάνετε και το ΕΣΥ Νοβάρτις. Επιμένετε στο παραμύθι του νεοφιλελευθερισμού την ώρα που ακυρώνετε παντού στον κόσμο. Αρνείστε να διαταράξετε την ομαλή διαδικασία εκμετάλλευσης των πολλών από τους ελάχιστους. Αυτή είναι η μεγάλη και αδυσώπητη διαφορά μας. Εσείς είστε με τα συμφέροντα των λίγων και κατά του κράτος. Εμείς με τα συμφέροντα των πολλών και πιστεύουμε το κράτος», ανέφερε.

          «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο έντιμη και ηθική»

          «Η δεύτερη διαφορά μας είναι στο πεδίο της ηθικής. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη και ηθική κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο», τόνισε ο κ. Τσίπρας, με βουλευτές της ΝΔ να τον ρωτούν αν βάζει «και τον Πετσίτη μέσα».

          «Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια που εσείς οδηγήσατε. Μας φορτώσατε επιτροπεία και όταν κάναμε την προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία εσείς συμμαχήσατε με τους τοποτηρητές. Γερούν Γερά το θυμάστε; Σήμερα που βγάλαμε τη χώρα και την οικονομία σε ασφάλεια ήρθατε εσείς και στήσατε πάρτι χειρότερο από εκείνο των ημερών της αφθονίας», ανέφερε.

          Στο ίδιο πλαίσιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία και αδιαφάνεια: «Πέντε δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις μέσα σε 18 μήνες. Μοιράσατε χωρίς διαφάνεια εκατομμύρια σε ΜΜΕ. Με μόνο κριτήριο τον βαθμό υπακοής τους στις εντολές σας. Όλα αυτά την ίδια στιγμή στον προϋπολογισμό κόψατε από το ΕΣΥ 800 εκατ. ευρώ. Ώρες-ώρες ντρέπεται και η ντροπή με όσα κάνετε.

          Η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης που οδήγησε σε κοινωνικά δράματα και νέες τραγωδίες δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της ανικανότητας του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντος του. Αλλά και τις ανίκητης ορμής τους στον νεποτισμό και το ρουσφέτι. Του πόθου τους να περιφρονούν την Δημοκρατία και τους πολίτες».

          Επίθεση με φόντο τον Φουρθιώτη

          Αιχμές άφησε ο κ. Τσίπρας για τη υπόθεση Φουρθιώτη. «Έρχομαι τώρα στον κατήφορο. Καλησπέρα σας κ. Γεραπετρίτη. Καλησπέρα σας. Έχει να κάνει με αστέρα της Trash Tv. Δεν θα ασχοληθώ μαζί σας κύριε καθηγητά. Κρίμα θα πω για εσάς και μόνο κρίμα. Κρίμα και ντροπή γιατί είναι θλιβερό. Είναι θλιβερό να εκβιάζεται υπουργός δεξί χέρι πρωθυπουργού από έναν υπόδικο. Δεν είναι θλιβερό μόνο για υπουργό και κυβέρνηση αλλά για την Δημοκρατία».

          «Θα θέσω τα ερωτήματά μου στον κ. Μητσοτάκη: Είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα. Εσείς ή μήπως οι Φουρθιώτηδες; Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου. Γνωρίζατε ότι η μισή κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε έναν υπόδικο παρουσιαστή; Πως απέκτησε φύλαξη 12 αστυνομικών. Πως είχε στενές σχέσεις με το μισό υπουργικό συμβούλιο; Πως το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν νομοθετικές πράξεις; Το γνωρίζατε ή το αγνοούσατε;», ρώτησε τον πρωθυπουργό, ενώ συνέχισε: «Γνωρίζατε ότι τις ημέρες που αντάλλασσε κλήσεις και SMS έστησε 13 εταιρείες βιτρίνα χωρίς δραστηριότητα; Χωρίς εγκατάσταση στις δηλωθείσες έδρες για να εισπράττει από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας; Σας ενημέρωσε ο κ. Βρούτσης. Το ξέρει καλά και προς τιμή του προσπάθησε να το σταματήσει και ο Φουρθιώτης μπήκε με μπράβους στο υπουργείο. Μετά όλος παραδόξως αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο και όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου. Τα γνωρίζατε όλα αυτά ή όχι;».

          «Αν τα αγνοείτε να σας πω τι γνωρίζουμε εμείς. Από τον Δεκέμβριο 2020 η Γενική Διεύθυνση ΕΦΚΑ στέλνει στο ΣΔΟΕ-ΣΕΠΕ εντολή έρευνας για μια σειρά εταιρειών που φιγουράρει όνομα Φουρθιώτη. Από τις 13 εταιρείες που φέρονται να συνδέονται με Φουρθιώτη γνωρίζουμε ότι πιστώθηκαν επιστρεπτέες 194 χιλ. ευρώ ενώ εγκρίθηκαν επιπλέον 56 χιλ. Ευρώ. Μιλάμε για 250 χιλ. ευρώ συνολικά. Χρήματα που πιστώθηκαν αρχές Μαρτίου 2021 και μεταφέρθηκαν για να δικαιολογήσουν δάνειο εταιρείας».

          Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».

          Όπως είπε, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, κατά την τριήμερη συζήτηση έλαβαν τον λόγο 150 βουλευτές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 28 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, καθώς και οι 6 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, δηλαδή 190 ομιλητές. Σημειώνεται επίσης, ότι η συνεδρίαση της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 28/1) ολοκληρώθηκε στις 03:30 πμ, «λίγο πριν το λυκαυγές», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας. Η συνεδρίαση της δεύτερης ημέρας (Σάββατο 29/1) ολοκληρώθηκε στις 03:45 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η τρίτη ημέρα (Κυριακή 30/1) ολοκληρώθηκε στις 20:30, οπότε και άρχισε η ονομαστική ψηφοφορία.


                Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

  

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO