ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 24ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΙΚΑ - ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ


          Ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας αναμένεται να ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων καθώς στην κοπέλα έγιναν μόνο εξετάσεις ούρων

          Στα χέρια την 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης.

          Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

          Σύμφωνα πάντως με τους συνηγόρους των κατηγορούμενων οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι αρνητικές. Αυτό σημαίνει ότι το πόρισμα των τοξικολογικών δεν έδειξαν εύρημα ναρκωτικών ουσιών, ενώ η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει η 24χρονη ήταν ελάχιστη.

          Από την άλλη η πλευρά της 24χρονης θέτει εύλογα το ζήτημα καθυστερημένης λήψης των δειγμάτων, ενώ δεν αποκλείεται να αιτηθεί την διενέργεια νέων εργαστηριακών εξετάσεων. Σε επικοινωνία που είχε το ethnos.gr με τον ιατροδικαστή - τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας της 24χρονης Δημήτρης Γαλλεντέρη, ανέφερε ότι έχει ήδη ετοιμάσει τις σχετικές αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στον ανακριτή προκειμένου να ζητηθεί αντιδείγμα. «Θα εξαντλήσουμε όλα τα διαγνωστικά μέσα», δήλωσε.

          Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο δικηγόρος της 24χρονης αναμένει, την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων, ενώ ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων, καθώς, όπως είπε, το δείγμα ελήφθη μετά το 12ωρο και οι φαρμακευτικές ουσίες μπορεί να μην ήταν ανιχνεύσιμες.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ