ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΓΓΑ" - ΜΟΝΟ 9 ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΣΜ – ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο «Α.Π.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ»

          Μεγάλες αλλαγές αναμένονται βάσει του Νέου Αθλητικού Νόμου κατά την αναμέτρηση των εκλογών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, οι οποίες θα διεξαχθούν σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση, στις 26/02/2022.

          Μέχρι στιγμής 9 ομάδες είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχουν δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν.

          Έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΜ πάει για μια πλήρη αλλαγή με υποψηφίους μόνο από τις 9 ομάδες που έχουν την άδεια της Γ.Γ.Α. Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι το 90% περίπου των ομάδων που διοικούσαν μέσω των εκπροσώπων τους την Ένωση θα μείνουν έξω από την εκλογική διαδικασία. Μέχρι τώρα σίγουρος για συμμετοχή από το απερχόμενο συμβούλιο φαίνεται να είναι ο Τάκης Βασιλόπουλος. Δεν γνωρίζουμε γιατί η ΕΠΣΜ αντί να ενημερώνει τα σωματεία κρατάει μια θέση σιγής και δεν προσπαθεί σε μία πορεία συνεργασίας για το καλό των σωματείων.

          Ποια είναι τα 9 σωματεία

          Τα 9 σωματεία που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές, που έχουν οριστεί να διεξαχθούν το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, είναι τα τέσσερα με έδρα την Καλαμάτα και τα άλλα 5 από την περιφέρεια.

          Συγκεκριμένα, τα 9 σωματεία είναι:

          Απόλλων Καλαμάτας,

          Εθνικός Καλαμάτας,

          Μεσσηνιακός,

          ΑΟ Πατίστα,

          Διαβολίτσι,

          Εθνικός Μελιγαλά,

          Εράνη, Μεθώνη

          και Πάμισος.

 

 

            Εκτός γηπέδων όσες ομάδες δεν είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο της ΓΓΑ

          Ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε ότι θα μείνουν εκτός γηπέδων, όσες ομάδες δεν είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Αθλητικών Συλλόγων της ΓΓΑ.

          Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θα βγάλει από τα γήπεδα, όσα σωματεία δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο. «Επιθυμούμε όλα τα σωματεία να νομιμοποιηθούν. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν. Σκοπεύουμε να δώσουμε παράταση» τόνισε.

          Ο Αυγενάκης, απαντώντας στο θέμα που έχει προκύψει επικαλέστηκε νόμο του υπουργείου Εσωτερικών. «Με το άρθρο 66, παράγραφος 2 του νόμου 4735/2020, του Υπουργείου Εσωτερικών, προβλέφθηκε ότι: Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. Η ρύθμιση της παρούσας τίθεται σε ισχύ έξι (6) μήνες μετά από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Δημοσιεύτηκε στις 12/10/2020 στο ΦεΚ, συνεπώς εφαρμόζεται από τις 12 Απριλίου 2021» είπε και προανήγγειλε παράταση στη συγκεκριμένη προθεσμία.

          Παραδέχθηκε πάντως την αποστολή του εγγράφου. «Την περασμένη Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2022, απέστειλα επιστολή προς όλους τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, όπου υπενθύμιζα, στο πλαίσιο των αρχών της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, τις παραπάνω υποχρεώσεις. Επισήμανα, μάλιστα, ότι ήδη έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ 4.022 ερασιτεχνικά σωματεία και καλούσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συστρατευτούμε, ενημερώνοντας όσα σωματεία δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο, να το πράξουν. Επιθυμούμε όλα τα σωματεία να νομιμοποιηθούν. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν».

          Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

          «Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τηρείται μητρώο ειδικά αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων. Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την κατά το παρόν ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α' 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου».

          Με το άρθρο 33, παράγραφος 2 του ίδιου νόμου (4726/2020) προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα, από το οποίο και μετά δεν μπορούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων των εποπτευόμενων φορέων της ΓΓΑ, εφόσον δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι έξι μήνες από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦεΚ. Άρα, έως τις 18 Μαρτίου 2021.

          Επιπλέον, με το άρθρο 66, παράγραφος 2 του νόμου 4735/2020, του Υπουργείου Εσωτερικών, προβλέφθηκε ότι: «Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. Η ρύθμιση της παρούσας τίθεται σε ισχύ έξι (6) μήνες μετά από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Δημοσιεύτηκε στις 12/10/2020 στο ΦεΚ, συνεπώς εφαρμόζεται από τις 12 Απριλίου 2021.

          Την περασμένη Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, απέστειλα επιστολή προς όλους τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, όπου υπενθύμιζα, στο πλαίσιο των αρχών της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, τις παραπάνω υποχρεώσεις. Επισήμανα, μάλιστα, ότι ήδη έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ 4.022 ερασιτεχνικά σωματεία και καλούσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συστρατευτούμε, ενημερώνοντας όσα σωματεία δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο, να το πράξουν.

          Επιθυμούμε όλα τα σωματεία να νομιμοποιηθούν. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν, απεναντίας θέλουμε να επικρατεί τάξη και διαφάνεια στο αθλητικό οικοδόμημα. Θέλουμε το νοικοκύρεμα στον αθλητισμό. Και βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να νομιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία. Παράλληλα, λόγω των συνθηκών της πανδημίας σκοπεύουμε να δώσουμε μια εύλογη παράταση στις παραπάνω προθεσμίες για να προλάβουν όλοι να τακτοποιηθούν.

          Ήδη ετοιμάζουμε, στο σχέδιο νόμου που θα βγαίνει αυτές τις ημέρες στη Διαβούλευση, σχετική διάταξη που θα θέτει ως χρονικό όριο την 31η Αυγούστου. Ώστε η νέα αγωνιστική περίοδος, από το φθινόπωρο, να ξεκινήσει απρόσκοπτα και νοικοκυρεμένα.

          Ζητάμε από όλους: Δήμους και Περιφέρειες, Διοικήσεις Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της ΓΓΑ και διοικητικούς παράγοντες των σωματείων να βοηθήσουν στο νοικοκύρεμα».


 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ