ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΤΣΟ ΠΟΥ «ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΕ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


          Διαγράφηκε από τη ΝΔ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος επέμενε να λέει ότι αφορά την δομική καταστροφή που έχει προκαλέσει η διακυβέρνηση και το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χώρα.

          Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, «ο Γιώργος Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου.

          Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

          Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.

          Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

          Το τελευταίο tweet που αναφέρεται στη δημοσκόπηση της πλέον φιλικής προς την κυβέρνηση εταιρεία δημοσκοπήσεων, Marc, η οποία ούτε κι αυτή πλέον μπορεί να κρύβει την έκταση της απόρριψης της διακυβέρνησης της χώρας από το νυν πολιτικό σχήμα υπό τον Κ. Μητσοτάκη.

          Για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε.

          Έχουμε περίπου το έλλειμμα του 2008,

(9%του ΑΕΠ το 2021 έναντι 10,4%,μετά την αναθεώρηση, το 2008.)

          με περίπου διπλάσιο χρέος.

          104% του ΑΕΠ το χρέος το 2008

          200% του ΑΕΠ το 2021!

          Αδυνατώ να κατανοήσω την ικανοποίηση του επιτελικού κράτους.

          — Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) February 16, 2022

          Ο πρώτος που σχολίασε την διαγραφή του Γ. Κύρτσου ήταν ο Α. Γεωργιάδης:

          «Ο Γιώργος Κύρτσος ήταν ένας από τους υπ. Ευρωβουλευτές που είχα προβάλει προεκλογικά. Ζητώ συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ για το σφάλμα μου. Η ταύτιση Ελλάδος (που έχει πλήρη σεβασμό στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης) με Χώρες που δεν έχουν είναι ντροπιαστική και επί της ουσίας και επί προσωπικού προσβολή σε όλους εμάς που αποδεδειγμένα πλέον είχαμε πέσει θύματα της σκευωρίας Novartis. Αντί να εξηγήσει στην ΕΕ τι πραγματικά έγινε στην Ελλάδα με αυτό πήρε το μέρος των σκευωρών. Θλίψη η συμπεριφορά του και αχαριστία στην παράταξη».

          Ο @GiorgosKyrtsos ήταν ένας από τους υπ. Ευρωβουλευτές που είχα προβάλει προεκλογικά. Ζητώ συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της @neademokratia για το σφάλμα μου. Η ταύτιση Ελλάδος (που έχει πλήρη σεβασμό στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης) με Χώρες που δεν έχουν είναι ντροπιαστική >>

          — Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 18, 2022

          Η απάντηση του Γ. Κύρτσου:

          «Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη & παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. «Απάντησαν» με διαγραφή μου», έγραψε ο Γιώργος Κύρτσος στο Τwitter.

          Λίγο αργότερα, σε νεότερη ανάρτησή του στο Τwitter συμπλήρωσε. Ας σημειωθεί ότι την διαγραφή του ανακοίνωσε ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, και όχι ο πρωθυπουργός.

          «Ο Μαρινάκης μου ανακοίνωσε τη διαγραφή μου ο Μητσοτάκης δεν βρήκε το κουράγιο. Είναι άλλωστε στον «Όλυμπο» του Μαξίμου με καλή παρέα. Με τον κρυπτόμενο-δοξαζόμενο συγγενή του, τον συγγενή της ΓΕΚ-Τέρνα και άλλους κορυφαίους. Τον ευχαριστώ πάντως για την πολιτική μου λύτρωση».

 

Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ:

Λάθη & παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς.

Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες

περιπέτειες.

Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη.

«Απάντησαν» με διαγραφή μου.

 

— Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) February 18, 2022

Ο Μαρινάκης μου ανακοίνωσε τη διαγραφή μου ο Μητσοτάκης δεν βρήκε το κουράγιο.

Είναι άλλωστε στον «Όλυμπο» του Μαξίμου με καλή παρέα.

Με τον κρυπτόμενο-δοξαζόμενο συγγενή του, τον συγγενή της ΓΕΚ-Τέρνα και άλλους κορυφαίους.

Τον ευχαριστώ πάντως για την πολιτική μου λύτρωση.

 

— Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) February 18, 2022
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ