Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


     Η παρακάτω αλληλουχία των τριών φωτογραφιών προέρχεται από την τελευταία εκπαιδευτική ημερίδα τυφλών Εφιπποτοξοτών και όποιος προσέξει "αυτό" το οποίο αποκαλύπτει, σίγουρα θα εκπλαγεί: Η μη βλέπουσα, έφιππη, εκπαιδευόμενη, χωρίς να προσανατολίζεται, καν, προς τον στόχο (όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε βλέπων, στη θέση της) και αδιαφορώντας για το "που" βρίσκεται ο στόχος, τοξεύει απολύτως  ε ν σ τ ι κ τ ω δ ώ ς  με το αποτέλεσμα που καταγράφεται!

     Η μη βλέπουσα εκπαιδευόμενη δεν αγωνιά για την θέση του στόχου και λειτουργεί με τη σιγουριά του ...υπνοβάτη πολύ πιο αποτελεσματικά από έναν βλέποντα, πετυχαίνοντας τον στόχο παρ' όλες τις, πρόσθετες, δυσκολίες της έφιππης καταστάσεώς της. Δεν έχει καμία ανάγκη να δει τον στόχο, αλλά το ένστικτο την οδηγεί σε μια πολύ αποτελεσματικότερη "θέαση": Να χειριστεί την κατάσταση ώστε η αιχμή του βέλους της να βλέπει τον στόχο διότι, άλλωστε, αυτό είναι και το ζητούμενο κι αυτό το καταφέρνει άριστα δια του ενστίκτου!

     Άραγε, πόσοι από εμάς που βλέπουμε θα είχαμε αυτή την άνεση, αλλά και ευστοχία; Πόσοι από εμάς που βλέπουμε θα μπορούσαμε, έφιπποι, να καταργήσουμε την όρασή μας κλείνοντας τα μάτια μας και να επιδείξουμε μια τέτοιαν άνεση χειρισμού Τόξου, καταφέρνοντας ανάλογο αποτέλεσμα ευστοχίας;

     Και αυτό, ακριβώς, είναι η μεγάλη προσφορά της Σχολής Τυφλών Εφιπποτοξοτών για τους μαθητές της οι οποίοι αναπτύσσουν σημαντικά το ένστικτό τους προς, μερικήν έστω, αναπλήρωση της οράσεώς τους η οποία, όμως, δεν φαίνεται να είναι και τόσο ..."μερική"!

     Τούτο, δε, το σημαντικό όφελος της αναπτύξεως του ενστίκτου δεν τους "παρακολουθεί" μόνον στην Έφιππη Τοξοβολία, αλλά και σε όλη την καθημερινότητά τους! Κι όλα αυτά χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά του επικεφαλής της Σχολής Αθανασίου Ψωρομύτη και του βοηθού του Χρύσανθου Δρίτσα!

     H Σχολή Τυφλών Εφιπποτοξοτών λειτουργεί στο πλαίσιο των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας"  στο Ιππικό Κέντρο Πλατέος (Μεσσηνίας) του οποίου την χρήση  προσφέρει ευγενώς ο εντόπιος κ. Γεώργιος Τζαβάρας, είναι δε η μοναδική, παγκοσμίως, Σχολή του είδους της.

          Εκπαιδεύει από το 2016, δωρεάν, μη βλέποντες μαθητές στην Ιππασία, Τοξοβολία και Έφιππη Τοξοβολία και το έργο της έχει προβληθεί από την, διεθνώς, εγκυρότερη Γερμανική επιθεώρηση Τοξοβολίας (Traditionell Bogenschiessen).

Περισσότερα: ΕΔΩ

 Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatashorsebackarchery.blogspot.com

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ