ΔΕΚΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ - «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ Ο Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ!


          Δέκα είναι οι νεκροί ομογενείς σήμερα από τα πυρά πυροβολικού ουκρανικών παραστρατιωτικών ομάδων: Άλλοι τέσσερις σκοτώθηκαν έπεσαν νεκροί στο χωριό Μπουγάς, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης.

          Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους για αεροπορική επιδρομή στα συγκεκριμένα χωριά, κάτι που υιοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

          Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι στο χωριό Σαρτανά που δέχτηκε ανελέητο σφυροκόπημα από αέρος -χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για βολές πυροβολικού, βλήματα που ελήφθησαν από μαχητικά αεροσκάφη και- έχασαν τη ζωή τους ακόμη τέσσερις Έλληνες ομογενείς.

          Οι πρώτοι δύο Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την Μαριούπολη και ακόμη έξι Έλληνες τραυματίστηκαν. Λίγη ώρα μετά ακόμη τέσσερις  Έλληνες βρέθηκαν νεκροί στο χωριό Μπουγάς, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης.

          Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Η Ρωσία να διακόψει τις εγκληματικές επιθέσεις»

          Με μια σκληρή ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει τις εγκληματικές επιθέσεις.

          «Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα. Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για να του επιδώσει διάβημα!
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ