TO ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΙΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ - Ο ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΜΕ ΤΣΑΝΤΕΣ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΝΗ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2007 (video)

                Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

          Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην αναφορά του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

          Ο υπουργός παραδέχθηκε, σύμφωνα με τις φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες, ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

          Αφορμή για την καρατόμηση του Σπήλιου Λιβανού ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο δήμαρχος Σπάρτης σχολίασε τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας του 2007, όπου, κατά τον τότε υπουργό Πέτρο Δούκα και νυν δήμαρχο Σπάρτης, η κυβέρνηση «μοίραζε σακούλες με λεφτά και γύρισαν το παιχνίδι των εκλογών». Ο Σπήλιος Λιβανός, που ήταν παρών στη σύσκεψη, απάντησε «Έχετε μείνει στην Ιστορία με αυτά που κάνατε» και «Ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία, υπολειπόμεθα!».

          Είναι προφανές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτήν του την κίνηση επιχειρεί να αναμετρηθεί με τη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία εντάσσεται και ο Πέτρος Δούκας. Κύκλοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους αλλά όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι το επιτελικό κράτος του Μαξίμου, σχολιάζοντας το γεγονός ανέφεραν αργά το μεσημέρι: «Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός του φίλος, αλλά αυτά που ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα για ένα τόσο τραγικό γεγονός είναι εκτός του αξιακού κώδικα του πρωθυπουργού και η αντίδραση του υπουργού έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική. Ως εκ τούτου, δεν υπήρχε κανένα περιθώριο παραμονής του κυρίου Λιβανού στην κυβέρνηση».

          Κανείς δεν είναι σε θέση να πει αν αυτή η κόντρα θα έχει συνέχεια ή εάν θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες απόψεις που θα παραπέμψουν την αναμέτρηση της πτέρυγας Μητσοτάκη με την ομάδα των καραμανλικών σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.

          Δείτε το βίντεο από τη σύσκεψη που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από την κακοκαιρία. Σε αυτή τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Δούκας και Λιβανός, έγινε ο διάλογος ο οποίος οδήγησε στην καρατόμηση του πρώην πλέον υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

 


          Ο Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς και μέχρι σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην θέση του αποπεμφθέντος Σπήλιου Λιβανού.

Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ