ΤΕΛΟΣ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ - ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ 100% Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΜΜ


          Το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μασκοφορίας σε εξωτερικούς χώρους εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, η οποία έγινε αποδεκτή.

          Έτσι από το Σάββατο θα γίνει άρση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

          Ειδικότερα, η επιτροπή εισηγείται άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και μη εμβολιασμένους.

          Επίσης επιστρέφει στο 100% η πληρότητα στα ΜΜΜ.

          Η άρση της υποχρεωτικότητας αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά το Σάββατο, 5/3.

          Η εισήγηση της επιτροπής έγινε άμεσα αποδεκτή από την κυβέρνηση. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα».

           «Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022» καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ