Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 201ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


          Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, έχει ως εξής:

          08:00 Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία της 23ης Μαρτίου από Τιμητικό Άγημα της 120 ΠΕΑ.

          10:30 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

          Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά, κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

          10:50 Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

          Μετάβαση σε πομπή Αρχών, Εκπροσώπων Οργανώσεων και Κοινού στο χώρο της παρέλασης επί της Κεντρικής Πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου

          11:00 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών και μαθητριών, συλλόγων, Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μελών του Ε.Ε.Σ., μελών του Σ.Ε.Ο., προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Χώρος της παρέλασης ορίζεται ο πεζόδρομος της οδού Αριστομένους, έως τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

          Στην Καλαμάτα την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας – Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση ο Κωστής Χατζηδάκης

          Δημοτική Ενότητα Αριος

          Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και από τη μεγαφωνική του γραφείου της Δημοτικής Ενότητας θα ακούγονται Εμβατήρια.

          Περί ώρα 10.00 π.μ., μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Εκκλησία θα γίνει Δοξολογία.

          Μετά το πέρας της Επίσημης Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος.

          Αμέσως θα επακολουθήσει στην πλατεία της Κοινότητας Άριος παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και νηπιαγωγείου και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας. Επίσης θα ακολουθήσουν ποιήματα από μαθητές καθώς και παραδοσιακοί χοροί.

          Δημοτική Ενότητα Αρφαρών

          Την 25η Μαρτίου και ώρα 07:00 θα σημάνουν οι καμπάνες της Εκκλησίας.

          Την 09:15 προσέλευση των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων στην Εκκλησία.

          Την 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, παρουσία των Τοπικών Αρχών, σχολείων και κατοίκων. Θα ακολουθήσει εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας.

          Ακολούθως το εκκλησίασμα προπορευομένων των σχολείων θα μεταβεί στη πλατεία του Ηρώου, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει Εθνικός Ύμνος.

          Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παρέλαση των μαθητών των σχολείων και δρώμενο στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών.

          Δημοτική Ενότητα Θουρίας

          Την Παρασκευή 25η Μαρτίου 2022 και ώρα 10:30, στη Θουρία, θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων.

          Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Κοινότητας Θουρίας και μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν χορώ».

          Στην συνέχεια θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ηρώων.

          Κατόπιν, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές και παραδοσιακοί χοροί. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.   
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ