Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ 2022 - ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ


          Επίδομα βενζίνης με εισοδηματικά κριτήρια ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της ενεργειακής ακρίβειας.

          Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιδότηση στα καύσιμα θα χορηγείται με χρέωση του ποσού της επιδότησης σε ένα «ψηφιακό πορτοφόλι» το οποίο θα δημιουργηθεί στα πρότυπα του freedom pass.

          Αυτή η προπληρωμένη κάρτα θα περιέχει ένα ποσό, το οποίο θα προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου κατόχου αυτοκινήτου.

          Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 15 μέχρι 20 λεπτά του ευρώ το λίτρο, ενώ το ανώτατο όριο της επιδότησης θα είναι για 180 λίτρα το τρίμηνο, δηλαδή για 60 λίτρα τον μήνα. Μέγιστο ποσό θα είναι τα 40 ευρώ το τρίμηνο και θα αφορά περίπου 3.000.000 πολίτες.

          Αυτό το ποσό που θα περιέχει η ηλεκτρονική κάρτα ο πολίτης θα μπορεί να το εξαργυρώσει σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε καταστήματα τροφίμων και αλλού.

          Αναφορικά με το πρόγραμμα επιδότησης των καυσίμων κίνησης, η επιδότηση να είναι στα 0,17 λεπτά το λίτρο, με πλαφόν τα 180 λίτρα για τρεις μήνες, δηλαδή για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

          Ο πολίτης θα μπαίνει στην πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί αύριο και εκεί θα δηλώσει τα στοιχεία του οχήματος του, για τα οποία θα υπάρχει διασταύρωση.

          Αν τελικά είναι δικαιούχος της επιδότησης τότε θα μπαίνει το ποσό στο λογαριασμό του ή θα χορηγείται προπληρωμένη κάρτα. Η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης θα γίνει αύριο το πρωί 17/03 στις 8:30 από τους αρμόδιους υπουργούς (Σταϊκούρας, Σκρέκας, Γεωργαντάς, Σκυλακάκης).

          Όπως είχε τονίσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη. Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο».
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ