ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ - ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ


          Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανάρτηση στο Twitter του συμβούλου του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Χεραστσένκο.

          Σύμφωνα με μαρτυρίες από το Κίεβο, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση, μετέδωσε το Reuters. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

          Νέα μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην κεντρική πλατεία του Κιέβου και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο ΙΒΙS, ενώ σχεδόν σε όλη την Ουκρανία έχει κηρυχθεί αεροπορικός συναγερμός.

          Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται επίσης και κοντά στην Μπορσσάγκοβκα.

          Σύμφωνα, μάλιστα, με σημερινές δηλώσεις υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να γίνονται πιο επιθετικές στη στόχευση υποδομών εντός του Κιέβου, όπου έχει καταγραφεί αύξηση τόσο των επιθέσεων με πυραύλους και πυρά πυροβολικού όσο και του οπλισμού που μεταφέρουν στην πόλη. Ο ίδιος ανέφερε, μάλιστα, πως τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν εκτοξευθεί 450 πύραυλοι εναντίον ουκρανικών στόχων από τις ρωσικές δυνάμεις.

          Ακόμα και απόψε περιμένουν την εισβολή στο Κίεβο οι Ουκρανοί

          Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο ανταποκριτής του Open στο Κίεβο, Χρήστος Νικολαΐδης, η ενημέρωση από κυβερνητική πηγή στην Ουκρανία κάνει λόγο για εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στο Κίεβο ακόμα και απόψε.    

          Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ουκρανική πλευρά υπολογίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πυλώνες μέσα από τους οποίους οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν ενδεχομένως ακόμα και απόψε να εισβάλουν στο Κίεβο:

          Η μία βρίσκεται στην περιοχή Τσερνίκι και η δεύτερη στην περιοχή Ιβάνκιφ περίπου 70 χλμ. νότια από το κέντρο του Κιέβου.

          Το ρεπορτάζ προκύπτει από ημιεπίσημη ενημέρωση σχετικά με την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η ουκρανική κυβέρνηση και η οποία υποστηρίζει πως σχηματίζεται ένα μεγάλος πυλώνας από ρωσικά τανκς προκειμένου να προσπαθήσουν να κλείσουν το Κίεβο.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ