Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


          Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, την “κυβέρνηση της δικαιολογίας”, γιατί “δεν έχει έγνοια να στηρίξει την κοινωνία”, εξαπέλυσε σήμερα στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Και τόνισε πως “η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι η μόνη διέξοδος για να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναστήσουμε στα πόδια της την κοινωνία που κινδυνεύει με μια νέα λεηλασία”.

          Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Ιστορικό και το εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας, τους πεζόδρομους της Γερμανού και της Αριστομένους, χαιρέτισε κόσμο, συνομίλησε με επαγγελματίες κι άκουσε από κοντά τα προβλήματα και τις κρίσιμες καταστάσεις που βιώνουν.

          Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αλέξη Χαρίτση, τους πρώην βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργο Μακρή και μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που τον ακολουθούσαν, συναντήθηκε κατά την περιοδεία του και με τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας.

          Αργότερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη Μικρομάνη, όπου στην πλατεία του χωριού είχε ανοιχτή συνάντηση με αγρότες της Μεσσηνίας.

          Συνάντησαν τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Εγγλέζος και ο βοηθός ταμία Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και της Καλαμάτας, καθώς και για τα αιτήματα που έχουν, προκειμένου να σταθούν όρθιοι. Στάθηκαν, μεταξύ άλλων, στην υπέρογκη αύξηση του ρεύματος, στις συνέπειες της αύξησης του πετρελαίου, στη μείωση του τζίρου, στην απουσία χρηματοδότησης από τις τράπεζες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ο κ. Εγγλέζος του παρέδωσε υπόμνημα. Μάλιστα, του έδειξε λογαριασμό του ρεύματος για το εκκλησάκι των εμπόρων που λειτουργεί μία φορά το χρόνο, ο οποίος ξεπερνούσε τα 800 ευρώ, ενώ παλιότερα ήταν της τάξης των 50 ευρώ.

          Στη στοά Βαρβουτσή συναντήθηκε και συνομίλησε με μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Νίκος Μαλαπέτσας και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Ανδρέας Ζαγάκος.

          Σε δήλωσή του στον πεζόδρομο της Αριστομένους ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:

          “Η ακρίβεια πλέον παίρνει διαστάσεις κοινωνικής κρίσης όσο το εισόδημα συρρικνώνεται. Και τα χρέη αυξάνουν όσο ο λογαριασμός για την ενέργεια, το ρεύμα, το φυσικό αέριο πολλαπλασιάζεται. Όσο ο τζίρος για τους καταστηματάρχες μειώνεται δραματικά, τόσο θα βρισκόμαστε μπροστά σε κίνδυνο να αντιμετωπίσουμε μια κρίση κοινωνική που θα ξεπεράσει ίσως και τις δύσκολες στιγμές των πρώτων μνημονιακών χρόνων.

          Τους τελευταίους 8 μήνες η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στην πραγματικότητα παρατηρεί το φαινόμενο. Όχι μόνο δεν είχε την ικανότητα να προβλέψει τι έρχεται, αλλά παρίστανε τον τροχονόμο των καρτέλ. Οι υψηλές τιμές ενέργειας σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλονται και στην αισχροκέρδεια των ηλεκτροπαραγωγών εταιρειών, των παρόχων που περίπου ένα 30% των αυξήσεων μετατρέπονται σε δικά τους κέρδη. Αυτό το άφησε η κυβέρνηση να εξελιχθεί. Ήταν πολιτική της επιλογή να μην συγκρουστεί με συμφέροντα.

          Και ακόμα και σήμερα συνεχίζει να είναι πολιτική της επιλογή. Γιατί αντί ο κ. Μητσοτάκης να στέλνει επιστολές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήθεν θέλοντας να ρυθμιστεί το πλαίσιο της ευρωπαϊκής, της διεθνούς αγοράς, γιατί δεν παίρνει την απόφαση να εφαρμόσει εδώ μέτρα που ρυθμίζουν το πλαίσιο της εγχώριας αγοράς ενέργειας. Γιατί σε βάζει πλαφόν, όπως έχουν κάνει και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στην τιμή της ενέργειας, στο τιμολόγιο που παίρνει ο καταναλωτής; Γιατί δεν προχωράει άμεσα στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, στα κατώτατα επίπεδα που προβλέπει η Κομισιόν; Γιατί δεν προχωράει άμεσα στη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης; Γιατί δεν προχωράει άμεσα στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όπως έχουμε προτείνει;

          Η απάντηση είναι γιατί δεν έχει έγνοια να στηρίξει την κοινωνία. Μόνο δικαιολογίες βρίσκει. Τούτη την ώρα όμως η χώρα δεν χρειάζεται μια κυβέρνηση της δικαιολογίας. Χρειάζεται μια κυβέρνηση της ευθύνης. Της ευθύνης να προστατεύσει την κοινωνία από αυτή την πρωτοφανή κρίση, μέρος της οποίας αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη τους τελευταίους 8 μήνες.

          Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι η μόνη διέξοδος για να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναστήσουμε στα πόδια της την κοινωνία που κινδυνεύει με μια νέα λεηλασία”.

          ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ

          Την επείγουσα ανάγκη για ειδικό σχέδιο στήριξης του αγροτικού τομέα, επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας, σε συνάντηση με αγρότες και κατοίκους της περιοχής και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας, στην πλατεία της Μικρομάνης.

          Τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Χάρης Κουτσουρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος και γυναίκες του χωριού, που του προσέφεραν τοπικά προϊόντα. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε κτήμα με αγκινάρες.

          Συνοψίζοντας τα ζητήματα που του τέθηκαν από αγρότες, ο κ. Τσίπρας, αφού ανέφερε ότι τα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής είναι διαχρονικά, σημείωσε ότι τώρα υπάρχει κίνδυνος να ξεκληριστεί η παραγωγή συνολικά κι έκανε λόγο για βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας. Μίλησε για ζήτημα επάρκειας, αυτάρκειας της αγροτικής παραγωγής, για εισαγωγές με πιο ακριβά προϊόντα και κίνδυνο στην εφοδιαστική αλυσίδα.

          Αρχικά, μετά την υποδοχή του εξέφρασε τη χαρά του που “βρίσκεται στη δημοκρατική καρδιά της Μεσσηνίας, στη Μικρομάνη που πάντα στήριζε προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις”.

          Έκανε λόγο για “προβληματική δημοκρατία που καθορίζεται από τους νόμους των ισχυρών που ελέγχουν την ενημέρωση”. Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως “ενεργεί προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, όχι των συμφερόντων της πλειοψηφίας της κοινωνίας” και σημείωσε: “Η καλύτερη λύση είναι να δραπετεύσει από τις ευθύνες και τα προβλήματα, να προκηρύξει εκλογές. Η έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ είναι στον κόσμο της εργασίας, του μόχθου και της παραγωγής”.

          Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας Γιώργος Λαζόγιαννης, ο παλιός συνεταιριστής Χρήστος Χριστοφιλόπουλος και οι αγρότες Αρις Τζεφερεμιναίος, Ξενοφών Σκλάβος από το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας Μαρία Χωραΐτη, Ηλίας Μπουντουβάς και Κυριάκος Πατρινιός αναφέρθηκαν σε όλα τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, στο τεράστιο κόστος καλλιέργειας με τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα λιπάσματα και στα εφόδια, καθώς και στα σοβαρά ζητήματα με τη σταφίδα, την πατάτα, την καλλιέργεια κηπευτικών σε θερμοκήπια και την ανάγκη ανασυγκρότησης του συνεργατισμού. Το λόγο πήραν, ακόμα, ο συνταξιούχος της ΔΕΗ Κώστας Σαρδέλης και ο συνταξιούχος ναυτικός Βασίλης Κουμουράς.

Πηγή – πληροφορίες: https://eleftheriaonline.gr

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ