ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΞΑΔΕΛΦΑ ΠΡΩΗΝ «ΜΕΓΑΛΟΥ» ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ» ΗΡΩΙΝΗΣ


          Η έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε σπίτι στα Μελίσσια έβγαλε... λαβράκι.

          Οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης πιάνοντας στα πράσα έναν 52χρονο και έναν 56χρονο με δύο... ιδιότητες: μεγάλη... ιστορία στο εμπόριο ναρκωτικών και πρώτα ξαδέρφια του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη.

          Από το εργαστήριο στα Μελίσσια τα δύο πρωτοξάδελφα του πρώην υπουργού διακινούσαν τη νοθευμένη ηρωίνη στις πιάτσες της Αθήνας. Ο ένας, μάλιστα, έχει ακριβώς το ίδιο όνομα με τον πρώην υπουργό: Χρήστος Σπίρτζης. Με το αυτοκίνητό του ο Έλληνας συνεργός του έκανε την παράδοση των δόσεων στα στέκια του λευκού θανάτου.

          Οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι όταν την ώρα που τους περνούσαν χειροπέδες άκουσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τους δύο να τους λένε «είμαστε ξαδέλφια πρώην υπουργού», πιστεύοντας προφανώς ότι η «ιδιότητά» τους αυτή θα τους προσφέρει ευνοϊκότερη μεταχείριση...

          Εδώ και καιρό οι αστυνομικοί είχαν βάλει στο στόχαστρο τους δύο συλληφθέντες μετά από πληροφορίες που είχαν φτάσει στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Παρακολουθούσαν και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν έφοδο και να πιάσουν επ' αυτοφώρω τους δράστες.

          Κατά την έφοδο πέρασαν χειροπέδες στα δύο ξαδέρφια και κατάσχεσαν 610 γραμμάρια ηρωίνης, 300 νοθευτικής ουσίας, 900 μεθαδόνη και ποσότητα κάνναβης.

          Βρέθηκαν, επίσης, πρέσες εγκατεστημένες στον χώρο για τη νόθευση των ναρκωτικών, καθώς και ένα πιστόλι, το οποίο εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας για να διαπιστωθεί αν είναι... καθαρό ή αν έχει χρησιμοποιηθεί σε υποθέσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στον χώρο της νύχτας.

          Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

          Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 16-3-2022 στα Μελίσσια Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις (3) ημεδαποί, για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

          Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στην προμήθεια, αποθήκευση, νόθευση και περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης, υγρής μεθαδόνης και ακατέργαστης κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι  και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

          Κατόπιν των ανωτέρω, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, που χρησιμοποιούσαν και ως χώρο εξοπλισμένου εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών, κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, ποσότητες ηρωίνης, υγρής μεθαδόνης και κάνναβης.

          Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

          613,6 γραμμάρια  ηρωίνης

          962 γραμμάρια υγρής μεθαδόνης

          3,3 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης

          πιστόλι με γεμιστήρα με -5- φυσίγγια

          24 φυσίγγια

          2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

          σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης κατάλληλη για νόθευση ηρωίνης βάρους -270- γραμμαρίων

          το χρηματικό ποσό των -340- ευρώ

          3 κινητά τηλέφωνα

          εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών

          Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ