Η Α.Ε. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


          Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου η Καλαμάτα γιόρτασε με κάθε επισημότητα σήμερα την απελευθέρωσή της στις 23 Μαρτίου 1821, ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας.

          Το κυρίαρχο σημείο των εκδηλώσεων ήταν η αναπαράσταση της κατάληψης της πόλης από τους οπλαρχηγούς - ήρωες του 1821. Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ εκπρόσωπος της Βουλής ήταν ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης.

          Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον τερματισμό του Δρόμου Θυσίας και την άφιξη του σκυταλοδρόμου που μετέφερε τη φλόγα από τη Μονή Βελανιδιάς. Αργότερα έγινε η αφή του βωμού και η έπαρση της Σημαίας της Επανάστασης. Ακολούθησε η δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, και το τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων του '21.

          Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης. Μετά το προσκλητήριο οπλαρχηγών και την κατάθεση στεφανιού από την Α. Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έγινε η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Kαλαμάτας. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που κατέκλεισε τα γύρω πεζοδρόμια, και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών σχολείων και οπλαρχηγών με τις ομάδες τους.

 
Πηγή – πληροφορίες: https://eleftheriaonline.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ