ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

           Νεκροί είναι οι τρεις εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά οι οποίοι θεωρούνταν αγνοούμενοι μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί.

          Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, νεκροί είναι ο 46ρονος Χαράλαμπος Κικίδης, από τον Πολύμυλο Κοζάνης, καθώς και οι Ζήσης Αποστολίδης, 33 ετών, από τα Γρεβενά και Κωνσταντίνος Ορφανίδης, 36 ετών, από τη Δήμητρα Γρεβενών.

          Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

          «Στην ΕΛΤΕΚ, είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους.

          Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως».

          Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής αρχιπύραχο, Σωτήριο Κορέλλα, που μίλησε νωρίτερα στο ΑΠΕ, η καταστροφή του κτιρίου παραγωγής είναι ολοκληρωτική αφού ένας κτιριακός χώρος μισού στρέμματος έχει εξαφανισθεί ενώ κομμάτια από σίδερο και μπετόν έχουν εκσφενδονιστεί στα γύρω χωράφια της περιοχής.

          Σε ότι αφορά τα αίτια της έκρηξης, δήλωσε ότι όλα αυτά θα ερευνηθούν από ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έχει αναλάβει το έργο της προανάκρισης.

          Ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών.

          Έκρηξη στα Γρεβενά: Αγωνία για τους τρεις αγνοούμενους

          Κορυφώνεται η αγωνία όσον αφορά στους τρεις αγνοούμενους από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 8:15 το πρωί της Δευτέρας σε εργοστάσιο, στην περιοχή των Αγαλαίων Γρεβενών.

          Οι δύο από τρεις αγνοούμενους είναι από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών, ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης. Παράλληλα, ο φύλακας του εργοστασίου, που είχε βρεθεί νωρίτερα τραυματισμένος, βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου.

          Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας και έγινε αισθητή και στην πόλη των Γρεβενών, σε απόσταση 30-35 χλμ. Το εργοστάσιο έχει καταστραφεί ολοσχερώς. H περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς. Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί.

          Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική δηλώνει πως, «η μονάδα παραγωγής διαλύθηκε εντελώς. Οι τσιμεντοκολώνες του κτηρίου εκτοξεύτηκαν σε απόσταση 400 μέτρων».

          Το εργοστάσιο είναι της εταιρείας «Ελληνική Τεχνολογία Εκρηκτικών» (ELTEK-ΕΛΤΕΚ), η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών, ενώ σε αυτό εργάζονται πάνω από 30 άτομα.

          Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.

          Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας

          Η ΕΛΤΕΚ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν, αναφέροντας τα εξής:

          «Η ΕΛΤΕΚ ενημερώνει ότι σήμερα, στις 21/3/22 και ώρα 08:45 περίπου, συνέβη σοβαρό ατύχημα στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου μας στα Γρεβενά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

          Το εργοστάσιο λειτουργούσε καθόλα νόμιμα, τηρώντας πλήρως όλες τις προβλέψεις ασφαλείας της νομοθεσίας. Η εταιρεία ενεργοποίησε άμεσα σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης του συμβάντος και ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τις αρχές.

          Αυτή τη στιγμή, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι συνάδελφοι. Στην παρούσα φάση, όλες οι ενέργειες και οι σκέψεις μας είναι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, με τις οποίες η εταιρεία έχει ήδη επικοινωνήσει.

          Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος.

          Η εταιρεία θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μόλις έχει περισσότερη πληροφόρηση για το συμβάν».

 Πηγή – πληροφορίες: Kozanimedia


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ