ΣΚΑΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΈΝΟΧΗ Η 71ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ, ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΕΚΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ


          Εκδικάστηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο η υπόθεση που είχε εκτυλιχθεί τον Οκτώβριο του 2019 στη Σκάλα Μεσσηνίας, όταν η τότε 68χρονη, αφού έριξε καυτό νερό στον 73χρονο σύζυγό της, του επιτέθηκε με πλάστη, τον οποίον και έσπασε πάνω στο σώμα του.

          Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο 73χρονος να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με σοβαρά εγκαύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έπειτα από λίγες ώρες να καταλήξει.

          Η υπόθεση στην ουσία εκδικάσθηκε από την αρχή, αφού κατά της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας, θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να αναγνωρισθούν κάποια από τα ελαφρυντικά με τα οποία μειώθηκε κατά πολύ η ποινή που της επιβλήθηκε.

          Η κατάθεση του γιου

          Ως πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος υποστήριξε ότι όταν έγινε το συμβάν δε βρισκόταν στο σπίτι και ενημερώθηκε από έναν ξάδερφό του ότι πήγαν τη μητέρα του στο Α.Τ. Μελιγαλά, επειδή σκότωσε τον πατέρα του.

          Μιλώντας για τον πατέρα του, ανέφερε ότι οι γονείς του δεν είχαν καλές σχέσεις και δεν ήταν ένα φυσιολογικό ζευγάρι. Όπως υποστήριξε, της άσκουσε λεκτική αλλά και σωματική βία, κάτι που ο ίδιος δεν ανεχόταν, και όταν έμπαινε στη μέση, δεχόταν επίσης λεκτική βία από τον πατέρα του.

          Η οικογένεια, πρόσθεσε, διέθετε περιουσία, που όμως ο πατέρας του έχασε, αφού σκορπούσε τα χρήματα σε τζόγο και χρηματιστήριο. Μάλιστα, για να καλύψει τα πάθη του είχε πάρει και δάνεια, υποθηκεύοντας περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας.

          Μιλώντας για τα μητέρα του, τη χαρακτήρισε ως μια γυναίκα καταθλιπτική, η οποία είχε απομονωθεί μη μπορώντας να αντέξει τη συμπεριφορά του συζύγου της. Όμως, δεν μπορούσε να φύγει, αφού αγαπούσε τα παιδιά της, ήταν στοργική προς αυτά, ενώ φοβόταν και το τι θα πει το χωριό.

          Μάλιστα, ανέφερε ότι έπαιρνε ηρεμιστικά χάπια προκειμένου να αντέχει την κατάσταση, την οποία είχε αποδεχτεί, ενώ όταν προσπαθούσε να συζητήσει με το θύμα το ζήτημα των χρεών, αυτός της έκανε επίθεση.

          Όταν τη συνάντησε στο Α.Τ. Μελιγαλά, σημείωσε ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της αφού ήταν εκτός εαυτού, ενώ έπειτα από μέρες του είπε ότι δεν ήξερε τι έκανε και ότι όλα συνέβησαν ύστερα από μια ακόμα λογομαχία.

          Κλείνοντας ο γιος χαρακτήρισε την κίνηση της μητέρας του καταδικαστέα, όμως δεν είχε επίγνωση του τι έκανε, αφού το ποτήρι είχε ξεχειλίσει.

          Μετά την παραμονή της στη φυλακή, αλλά και την προσωρινή νοσηλεία της στο ψυχιατρείο, η γυναίκα λαμβάνει κανονικά αγωγή και είναι καλά.

          Ο αστυνομικός

          Δεύτερος κατέθεσε ο αστυνομικός που έσπευσε στο συμβάν έπειτα από κλήση που δέχθηκε από τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Μελιγαλά. Όπως είπε, όταν μπήκε στο σπίτι άκουσε τα βογγητά του άνδρα που ήταν γεμάτος αίματα, ενώ του είπε ότι τον χτύπησε η γυναίκα του και του έριξε καυτό νερό. Δίπλα του υπήρχε ο σπασμένος πλάστης με τον οποίο η γυναίκα τον χτύπησε, ενώ εν συνεχεία διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

          Η απολογία

          Η 71χρονη κατέθεσε στο δικαστήριο ότι περνούσε άσχημα, αλλά δεν μπορούσε να φύγει αφού δεν είχε κάπου να πάει. Όπως είπε, δεν είχε καμία βοήθεια από το σύζυγό της, ο οποίος διατηρούσε καφενείο στο χωριό, ενώ η ίδια είχε τα ζώα της και ασχολούνταν με αυτά.

          Μιλώντας για τα οικονομικά του θύματος, ανέφερε ότι χρωστούσε παντού, ενώ για να αντέξει την όλη κατάσταση, λάμβανε ηρεμιστικά που η γιατρός τής είχε δώσει.

          Όσο για την ημέρα της επίθεσης, ανέφερε ότι είχε προηγηθεί τσακωμός και ο άνδρας της πήγε να της πετάξει ένα τασάκι. Από εκεί και πέρα η ίδια δεν ξέρει τι έκανε, ενώ στη συνέχεια πήγε στο Α.Τ. σαν να μην είχε κάνει κάτι.

          Κλείνοντας ανέφερε ότι δε συγχωρεί τον εαυτό της για την πράξη της, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έπρεπε να έχει προβεί σε αυτή. Πλέον το μόνο που κάνει είναι να κάθεται στο σπίτι και να βγαίνει μόνο για να δηλώνει το «παρών» στο Α.Τ.

          Η απόφαση

          Μετά την απολογία της κατηγορουμένης το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με μειωμένη ικανότητα προς καταλογισμό, καθώς και οπλοχρησία, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και της επιβλήθηκε συνολική ποινή 6 ετών και ενός μηνός, την οποία θα εκτίσει στην οικία της.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ