ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑ ΟΙ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΜΙΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΝΑΒΑΤΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΙΠΠΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΤΑΞΙΔΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


          Πραγματοποιήθηκαν, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, οι καθιερωμένες ιπποδρομίες στο Πλατύ, οι πρώτες μετά την πανδημία του κορονοϊού.

          Αξίζει να αναφέρουμε ότι μια ιπποδρομία αφιερώθηκε στην μνήμη του παλιού αναβατή και ιδιοκτήτη ίππων Δημητρίου Γεωργιόπουλου του βασιλείου που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι προς τον Ανασταντα Ναζωραίο.

          Μεγάλος νικητής ήταν ο ίππος “Περπλ Χαρπ”, ιδιοκτησίας Μαρίας Συρίγα - Βασιλικής Χαραλαμποπούλου, με αναβάτη τον Γιάννη Λαζαρίδη, που κέρδισε τη 2η προκριματική κούρσα με τα καθαρόαιμα και την τελική.

          Πραγματοποιήθηκαν 2 κούρσες με καθαρόαιμα και η τελική με τα πρώτα από αυτές άλογα (“Περπλ Χαρπ” και “Χαντέφ”, 2ο στην τελική με αναβάτη τον Κωνσταντίνο Λίβα, ιδιοκτησίας Μ. Συρίγα - Β. Χαραλαμποπούλου ) και τον “Αθηρ Ντουμπάι”, τιμής ένεκεν, (είναι ηλικίας 18 χρονών και τρέχει πολλά χρόνια στο Πλατύ, ήταν 3ος στη δεύτερη με αναβάτη τον Νίκο Μώρο) και στην τελική με αναβάτη τον Μιχάλη Ταχταμπά.

          Στην πρώτη ιπποδρομία 2ος ήταν ο “Ατρέγιου”, ιδιοκτησίας Ευθυμίου Παπαναστασίου - Γιάννη Ταχταμπά, με αναβάτη τον Μ. Ταχταμπά και στη δεύτερη ο “Ρέινμποου Λάιτ”, ιδιοκτησίας Ευσταθίας Γεωργιοπούλου.

        Ενδιαφέρουσα και με μεγάλη επιτυχία ήταν η συμμετοχή από το παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" που με τα άλογα τους και τους αναβάτες τους κέρδισαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων θεατών …!!! 

          Έγιναν 2 ακόμα κούρσες με ενδιαφέρον με άλογα, αναβάτες και αμαζόνες από τον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας (σχολή Νίκου Δρούγα).

          Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ιπποδρόμιο του χωριού και η εκκίνηση γίνεται σε σημείο κοντά στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

          Τις ιπποδρομίες οργάνωσε ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος συνέδραμε οικονομικά και με τα μέσα που διαθέτει στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή.

          Στους αγώνες παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Φάβας, Ανδρέας Καραγιάννης και Αναστάσης Σκοπετέας, ο Αντιπεριφεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος Σπύρος Μαρούλης, ιερείς - τοπικοί εφημέριοι, και αρκετός κόσμος.

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ