ΦΑΝΑΡΙ: ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ


          Το πρωί της Μ. Παρασκεύης, 22 Απριλίου 2022, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως, σε συγχοροστασία με τους Σεβ. Μητροπολίτες  Ανέων κ. Μακάριο, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Ικονίου κ. Θεόληπτο και Προύσης κ. Ιωακείμ.

          Τον θείο λόγο κήρυξε, κατά την τάξη, ο Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος.

          Ακολούθως, μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης, τον χειροποίητο κεντητό επιτάφιο, με το άχραντο σώμα του Κυρίου, περιέφεραν στο Ναό και τοποθέτησαν εντός του ανθοστολίστου Ιερού Κουβουκλίου, στο κέντρο του Σολέα, ο Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος και ο Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος.

          Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε πρώτος και ακολούθησαν οι Σεβ. Αρχιερείς, οι Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, καθώς και Άρχοντες οφφικιάλιοι, στους οποίους ο Παναγιώτατος μοίρασε τα καθιερωμένα άνθη, καθώς επίσης, εν συνεχεία, και σε όλους τους εκκλησιασθέντες.

 Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο


                Πηγή – πληροφορίες: https://ec-patr.org

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ