ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΙΤΣΗ ΑΛΕΞΗ - ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 103 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


          Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Μεσσηνίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Σχη εα Ίσσαρη Ιωάννη, Δχστη Χρηματικού Λγο εα Παναγιωτακοπουλο Αναστάσιο και Δχστη Υλικού Λγο εα Μαρκόπουλο Παναγιώτη επισκέφθηκε , στο γραφείο του, τον Βουλευτή Μεσσηνίας κύριο ΧΑΡΙΤΣΗ ΑΛΕΞΗ

          Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την 21 Μαιου 2022 και είχε σκοπό την ενημέρωση του Βουλευτού σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τους Απόστρατους Στρατού Ξηράς και μερισματουχων ΜΤΣ

          Βασικά θέματα ενημέρωσης ήταν:

          1. Η βιωσιμότητα του ΜΤΣ (ενίσχυση των εσόδων του με εφαρμογή ήδη ψηφισθέντων Νόμων (καταβολή του 5% από τροχαίες παραβάσεις που ενώ έχει ψηφιστεί από το 2014 μέχρι σήμερα δεν καταβάλλονται), βελτίωση της λειτουργίας του, ορθολογική κατανομή της Κρατικής επιχορήγησης στα Μετοχικά Ταμεία Ε.Δ. ανάλογα με τον αριθμό μετόχων τους, πόροι από πολεμικές κ.α. προμήθειες, κλπ).

          2. Εφαρμογή των αμετάκλητων Δικαστικών Αποφάσεων που αφορούν τις περικοπές στις συντάξεις και τις μειώσεις των μισθολογίων των στρατιωτικών, καθώς επίσης και τη κατάργηση της κράτησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και επιστροφή των παρανόμως κρατηθέντων ποσών.

Στον κ. Βουλευτή δόθηκε Υπόμνημα που περιλαμβάνει τα παραπάνω θέματα, καθώς και άλλα, επίσης σοβαρά θέματα , μαζί με απόψεις και προτάσεις για την προώθησή τους.

          Ο κ. Βουλευτής υποσχέθηκε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους για την πορεία της υλοποίησης των θεμάτων και την ενημέρωση σχετικά των Αποστράτων.

           ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 103 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

          103 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο Ελληνισμός τιμά τη μνήμη των  θυμάτων.

          Ο Ποντιακός Ελληνισμός εκδιώχθηκε, ξεριζώθηκε, μαρτύρησε αλλά δεν λύγισε. Στάθηκε όρθιος και κατάφερε να αναγεννηθεί στη μητέρα Πατρίδα.

          Είναι χρέος μας να κρατάμε τη μνήμη ζωντανή.

          Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία θα ήταν πράξη ευθύνης απέναντι στην ιστορική αλήθεια.

          Την ΕΑΑΣ Μεσσηνίας εκπροσώπησε ο πρόεδρος Συνταγματάρχης εα Ίσσαρης Ιωάννης.

          Τιμούμε - Διεκδικούμε - Δεν ξεχνούμε...!!!


 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ