ΈΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ

      

          Ούτε την μπρούτζινη προτομή του ήρωα του 1821 Παπαφλέσσα δεν σεβάστηκαν άγνωστοι και την έκλεψαν, από το μνημείο που υπήρχε στον τόπο της θυσίας του στα Ταμπούρια του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

          Την θρασύτατη αυτή πράξη διαπίστωσαν εργάτες του Δήμου, που πήγαν να καθαρίσουν και να προετοιμάσουν τον χώρο, για τις επετειακές εκδηλώσεις της θυσίας του ήρωα, που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες.

          Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας μας είπε ότι έχει ενημερωθεί και έχει κινητοποιηθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και πως έχει επιληφθεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και για την εύρεση της προτομής.

          Για τις επετειακές εκδηλώσεις, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος, στη θέση της προτομής θα τοποθετηθεί προσωρινό ομοίωμα του Παπαφλέσσα.

          (Φωτογραφία: Θεόδωρος Χαραμαράς / Facebook - Κεντρική φωτογραφία: Δημήτρης Γαϊτάνης / Facebook)

 Πηγή – πληροφορίες: https://eleftheriaonline.gr


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ