ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥΣ ΆΓΙΟ ΗΛΙΑ ΑΡΔΟΥΝΗ


          Με λαμπρότητα και σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς, εορτάστηκε σήμερα η Σύναξη των εν Μεσσηνία Αγίων στην Καλαμάτα.

          Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως.

          Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κουρέων-κομμωτών Ελλάδος, επί τη ευκαιρία της εορτής του προστάτη τους και ενός εκ των Μεσσηνίων Αγίων, Αγίου Ηλία του Αρδούνη.

          Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και των Ιερών Λειψάνων αυτών. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Ιερά Εικόνα πλαισίωσαν μέλη τοπικών Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές.

          Ο Μητροπολίτης, απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε οι Μεσσήνιοι Άγιοι να χαρίζουν υγεία, δύναμη και κουράγιο στις δοκιμασίες που διανύουμε, αλλά και για όποιες επερχόμενες κρίσεις, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Συνάμα ευχήθηκε τα δέοντα στα παρόντα μέλη της Ομοσπονδίας κουρέων και κομμωτών Ελλάδος, επ΄ ευκαιρίας της εορτής του προστάτη τους.

          Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ