Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΙΠΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΗ ΚΟΥΜΑΝΤΟ


          Πλήθος κόσμου μετέσχε στην κηδεία και την ταφή του πρώην Δημάρχου Παναγή Κουμάντου, το μεσημέρι της Κυριακής 5 Ιουνίου 2022. Η νεκρώσιμος ακολουθία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς, εψάλη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, παρουσία αιρετών της Βουλής και της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

          Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος εξεφώνησε επικήδειο λόγο

          Ακολούθως, μίλησε φανερά συγκινημένος για τον εκλιπόντα ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Σταύρος Μπένος. Επίσης η Πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου.

          Εξόχως συγκινητικός υπήρξε, επίσης, ο αποχαιρετισμός της κόρης του Πιπίνας, που εκ μέρους της οικογένειας απηύθυνε το ύστατο «χαίρε» στον Παναγή Κουμάντο. Εκ μέρους των εγγονών του πρώην Δημάρχου μίλησε η Ι. Κουτέλα.

          Τέλος, με επαινετικά λόγια αποχαιρέτισε τον άξιο αυτοδιοικητικό ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

          Μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας, το νεκροφόρο όχημα με τη σορό του εκλιπόντος πήρε το δρόμο για το Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Τις ταινίες της νεκροφόρου κρατούσαν τιμητικά ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και οι πρώην Δήμαρχοι, Παναγιώτης Νίκας, Σταύρος Μπένος και Γιώργος Κουτσούλης.

          Κατά την ταφή της σορού του πρώην Δημάρχου, απέδωσε τιμές η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ