ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


          Ξεκίνησε το Σάββατο και στη Μεσσηνία η εφαρμογή των νέων αυξημένων κομίστρων για τα ταξί, με τα ταξίμετρα να έχουν επαναριθμηθεί.

          Οι αυξήσεις είχαν ανακοινωθεί μέρες τώρα, αλλά δεν μπορούσαν να εφαρμοσθούν πριν από τη δημοσίευση του αντίστοιχου ΦΕΚ, κάτι το οποίο έγινε την Παρασκευή.

          Οι αυξήσεις είναι σημαντικές για ανθρώπους που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση το ταξί ως μέσο μεταφοράς. Όμως, οι μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους ιδιοκτήτες ταξί.

          Πάντως, οι Καλαματιανοί ιδιοκτήτες ταξί τονίζουν ότι η δική τους προσφορά στους πελάτες είναι η μη χρέωση της κλήσης, κάτι το οποίο θα εξακολουθήσει να ισχύει.

          Νέες τιμές

          Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ. οι αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί διαμορφώνονται πλέον ως εξής (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ ποσοστό 13%):

          -Εκκίνηση της χρέωσης κομίστρου (πτώση σημαίας): 1,8 ευρώ (από 1,19)

          -Τιμολόγιο 1 (μονή χρέωση): 0,9 ευρώ (από 0,68)

          -Τιμολόγιο 2 (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 1,25 ευρώ (από 1,19)

          -Χρονοχρέωση / ώρα (για το διάστημα όπου το ταξί βρίσκεται σταματημένο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της διαδρομής επί 20 λεπτά της ώρας): 15 ευρώ

          -Ελάχιστη διαδρομή: 4 ευρώ (από 3,39)

          -Από και προς αεροδρόμια: 4 ευρώ

          -Επιβάρυνση για  κάθε μίσθωση από Λιμάνια – Σιδηροδρομικούς Σταθμούς και Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων: 1,07

          Επίσης, το κόμιστρο για κάθε μία αποσκευή των επιβατών το βάρος της οποίας υπερβαίνει τα 10 κιλά παραμένει στα 0,39 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

          Το νέο ενιαίο τιμολόγιο για τα κόμιστρα των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτων – ταξί θεσπίζεται σε όλη την επικράτεια, με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

          Χωρίς χρέωση κλήσης

          Όπως σημειώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί στην Καλαμάτα, αύξηση στα κόμιστρα είχε να γίνει πάνω από 10 χρόνια και οι υπάρχουσες συνθήκες (δύο χρόνια υπολειτουργίας λόγω της υγειονομικής κρίσης, αύξηση της τιμής των καυσίμων, διπλασιασμός των δαπανών για τη συντήρηση του οχήματος) επέβαλαν τις αυξήσεις, καθώς ο κλάδος δεν είχε άλλες αντοχές.

          Ωστόσο, οι Καλαματιανοί ταξιτζήδες τονίζουν ότι για τη ραδιοκλήση ή το τηλεφώνημα δεν υπάρχει χρέωση στον πελάτη κι αυτό είναι μια δική τους προσφορά, καθώς σε άλλες περιοχές υπάρχει.

          Τέλος, διευκρινίζεται ότι η διπλή ταρίφα στην περιοχή της Καλαμάτας ισχύει από τα φανάρια του Ασπροχώματος και προς τα έξω και από τον κόμβο «Φωτεινή» και πέρα.                Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ