ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ: ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ


          Από τις 16 Ιουλίου επαναλειτουργούν οι Παιδικές Κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου. Για να επιτευχθεί αυτό, ο Δήμος Καλαμάτας έκανε αγώνα δρόμου επιτυγχάνοντας, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, να επισκευαστούν κτιριακά οι Κατασκηνώσεις και να γίνει αντικατάσταση του εξοπλισμού τους.

          Όπως είπε σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργος Φάβας, η επαναλειτουργία επιτεύχθηκε χάρη στην εργώδη προσπάθεια που κατεβλήθη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

          Η δρομολόγηση των εργασιών ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με την επίσκεψη των υπευθύνων του Δήμου στις Κατασκηνώσεις. Έγινε αποτύπωση των ζημιών και αναζητήθηκαν  πόροι για τις παρεμβάσεις αποκατάστασης των εγκαταστάσεων και την ανανέωση του εξοπλισμού που είχε φθαρεί από τον χρόνο και την υγρασία. 

          Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο. «Φιλοδοξούμε τη Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα να μας παραδοθούν τα κτιριακά και ο περιβάλλον χώρος έτοιμος για λειτουργία. Ακόμη, είμαστε στο στάδιο ανεύρεσης του προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία της Κατασκήνωσης» είπε ο κ. Φάβας διευκρινίζοντας ότι:

          -Στις 14 Ιουλίου εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ με τα άτομα και τις ειδικότητες που μπορούν να προσληφθούν και αφορούν: 36 άτομα για τις δύο κατασκηνωτικές περιόδους που θα φιλοξενούνται παιδιά και ΑμΕΑ και 27 άτομα για την τελευταία κατασκηνωτική περίοδο που θα φιλοξενούνται άτομα της τρίτης ηλικίας.

          Το έγγραφο έγκρισης την έναρξης των διαδικασιών πρόσληψη του προσωπικού έχει ήδη αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Οι προσλήψεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας ή το αργότερο αρχές της επόμενης.  

          ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ

          Παράλληλα φέτος λειτούργησε και ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να εγγράφονται τα παιδιά και τα άτομα τρίτης ηλικίας που επιθυμούν να φιλοξενηθούν στην Αγία Μαρίνα.

          Όσον αφορά στην εγγραφή των ΑμΕΑ αυτή γίνεται μέσω του Συλλόγου «Η Υπομονή» που λειτουργεί στην Καλαμάτα. Την τελική απόφαση επιλογής των φιλοξενουμένων ΑμΕΑ λαμβάνει η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.ΜΕΑ. στην οποία υποβάλλεται το σύνολο των δικαιολογητικών.

          Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι τρεις:

          1η Περίοδος: 16 – 24 Ιουλίου  με φιλοξενία 125 παιδιών και 25 ΑμΕΑ .

          2η Περίοδος:   25 Ιουλίου  - 4 Αυγούστου με φιλοξενία 125 παιδιών και 25 ΑμΕΑ.

          3 Περίοδος:  5 - 14 Αυγούστου με φιλοξενία ωφελουμένων τρίτης ηλικίας.


 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ