ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΓΚΙΝΑΚΗ...;;;


          Σκοτώθηκε στις 23/9/1998 από χειροβομβίδα που έριξε ο Σορίν Ματέι (διόρθωση: η ελληνική αστυνομία) στο διαμέρισμα στην οδό Νιόβης στα Πατήσια όπου την κρατούσε όμηρο. Την ίδια στιγμή που ο Νίκος Ευαγγελάτος τον είχε βγάλει ζωντανά στον αέρα του Σκάι και είχε αυτοαναγορευτεί επίσημος διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας κατά παράβαση κάθε επιχειρησιακού κανόνα.

          Η Αμαλία σκοτώθηκε σε ζωντανή σύνδεση γιατί τότε, όπως και τώρα για τον κάθε Ευαγγελάτο δεν έχει σημασία η ανθρώπινη ζωή αλλά η τηλεθέαση.  Η ιστορία απετέλεσε ένα παγκόσμιο case study για το τι δεν πρέπει να γίνεται σε περιπτώσεις ομηρίας.

          Έκτοτε ο Ευαγγελάτος κατέβηκε όλα τα σκαλιά στον απόπατο της δημοσιογραφίας ή αν θέλετε ανέβηκε όλα τα σκαλιά στην ιεραρχία του τηλεδημοσιογραφικού  υποκόσμου. Φέτος ο Νίκος Ευαγγελάτος  απέσπασε  το βραβείο "Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας" του Ιδρύματος Μπότση παρά το γεγονός ότι έχει διαγραφεί 5 φορές από την ΕΣΗΕΑ!

          Το βραβείο του παρέδωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Έτσι κάθε φορά που θα αναφερόμαστε στις δημοσιογραφικές αθλιότητες του Ευαγγελάτου αυτός θα αντιπαραθέτει την φωτογραφία της βράβευσης του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εν τέλει το πρόβλημα δεν είναι ο Ευαγγελάτος. Το πρόβλημα είναι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που δέχεται να βραβεύει σκουπίδια. Κι αυτό αποτελεί προσβολή στη μνήμη της Αμαλίας Γκινάκη και περιφρόνηση στους Δημοκρατικούς θεσμούς.

 


                Πηγή – πληροφορίες: (viaKiriakosAggelakos)

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ