ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΝΕΣΗ ΥΔΡΟΚΥΑΝΙΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ


          Εκτελέστηκε ο Ελληνορθόδοξος θανατοποινίτης, Φρανκ Ατγουντ (Frank Atwood), ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1984 για τη δολοφονία ενός κοριτσιού, αν και ο ίδιος δήλωνε εξ αρχής μέχρι τέλους ότι ήταν αθώος. Πρόκειται για τη δεύτερη εκτέλεση στην πολιτεία από τότε που οι αξιωματούχοι άρχισαν να επιβάλλουν ξανά τη θανατική ποινή τον Μάιο μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια παύσης.

          Ο Αντώνιο,  Φρανκ Ατγουντ, ο οποίος βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος πριν από περίπου δύο δεκαετίες, υποβλήθηκε σε θανατηφόρο ένεση στις κρατικές φυλακές στη Φλόρενς της Αριζόνα, για τη δολοφονία της 8χρονης Βίκι Χόσκινσον (Vicki Hoskinson).

          Μοναχός με το όνομα Εφραίμ λίγο πριν την εκτέλεση

          Τις τελευταίες εβδομάδες οι δικηγόροι του έκαναν κάποιες ενέργειες να μετατραπεί η θανατική ποινή σε ισόβια κάθειρξη ή να αναβληθεί η εκτέλεση, λόγω προβλήματος με τα δηλητήρια, αλλά τελικά όλα απορρίφθηκαν.

          Έτσι ο Αντώνιος, ο οποίος από το 1998 είχε αναπτύξει μέσα από τη φυλακή επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο ενώ αλληλογραφούσε και με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, σήμερα αναμένεται να εκτελεστεί. Ωστόσο, η γνωριμία του με την Ορθόδοξη πίστη δεν έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο. Ο Αντώνιος επέλεξε μια ημέρα πριν την εκτέλεση της θανατικής του καταδίκης να εισέλθει στις τάξεις των μοναχών.       Έτσι χθες έλαβε το μοναχικό σχήμα από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου Αριζόνας Παΐσιο, λαμβάνοντας το όνομα Εφραίμ.

          Σημειώνεται ότι, ο Ατγουντ δήλωνε αθώος μέχρι σήμερα.

          Τον περασμένο μήνα, ο Ατγουντ αρνήθηκε να επιλέξει μεταξύ θανατηφόρου ένεσης και θαλάμου αερίων και έτσι, βάσει νόμου της πολιτείας, θα υποβληθεί στο πρώτο.

          Παρόλο που δεν επέλεξε τον θάλαμο αερίων, ο Ατγουντ προσπάθησε να κινηθεί νομικά εναντίων των εκτελέσεων με αέρια που εφαρμόζει η πολιτεία της Αριζόνας.

          Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι ο πελάτης τους έχει δικαίωμα να επιλέξει μεταξύ των νόμιμων μεθόδων εκτέλεσης και πρότειναν στην πολιτεία να αλλάξει το υδροκυάνιο σε άζωτο, επειδή το άζωτο θα προκαλούσε «ανώδυνο θάνατο». Οι εισαγγελείς της Αριζόνα υποστηρίζουν ότι οι εκτελέσεις με άζωτο δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένες.

          Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Ατγουντ η χρήση υδροκυανίου – το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί για την εξόντωση Εβραίων στο Άουσβιτς – είναι αντισυνταγματική και δημιουργεί δυσβάσταχτα επίπεδα πόνου κατά την εκτέλεση.

          Η πολιτεία της Αριζόνα εκτέλεσε τον Φρανκ Άτγουντ (Αντώνιος ) με θανατηφόρα ένεση την Τετάρτη στις κρατικές φυλακές της Φλωρεντίας. Ο Atwood, καταδικάστηκε το 1987 για την απαγωγή και τη δολοφονία ενός 8χρονου κοριτσιού στην κομητεία Pima, Vicki Lynne Hoskinson ….Όμως δήλωνε Αθώος !!

          Ο Αντώνιος ναρκώθηκε στις 10:10 π.μ. και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 10:16 π.μ., είπαν μάρτυρες των μέσων ενημέρωσης.

          Σύμφωνα με τον Frank Strada, διευθυντή του Τμήματος Διορθώσεων της Αριζόνα, αυτή είναι η τελική δήλωση του Frank Atwood:

          «Ευχαριστώ, πολύτιμε πατέρα, που ήρθες σήμερα και με ποίμησες στην πίστη. Θέλω να ευχαριστήσω την όμορφη σύζυγό μου που με αγάπησε με ότι έχει. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και τη νομική μου ομάδα, και πάνω από όλα, τον Ιησού Χριστό μέσω Αυτή η άδικη δικαστική διαδικασία που οδήγησε στη σωτηρία μου. Προσεύχομαι ο Κύριος να μας ελεήσει όλους και ο Κύριος να με ελεήσει».

          Περίπου 40 άτομα ήταν παρόντα κατά την εκτέλεση του Άτγουντ — ανάμεσά τους ο Κάρλσον και η Ρέιτσελ Άτγουντ, η σύζυγος του Φρανκ Άτγουντ.

          Σύμφωνα με τον μάρτυρα των μέσων ενημέρωσης Μπαντ Φόστερ, ο ιερέας του Άτγουντ βρισκόταν στην αίθουσα εκτελέσεων μαζί του – Πρόσθεσε ότι αυτή η εκτέλεση ήταν «πιθανώς η πιο ειρηνική» που έχει δει.

          Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ….στις 10 το πρωί!

          Όλες αυτές τις ημέρες λέω το όνομά σου στο κομποσκοίνι μου αλλά -πέραν τούτου- αγωνίζομαι να μην σε σκέπτομαι.

          Δεν Του λέω να σε σώσει, να σε γλυτώσει ή κάτι αναπάντεχα χαρούμενο για σένα…. Και μήπως ξέρω τι είναι και τι δεν είναι χαρούμενο… Τον παρακαλώ μόνο να σε ελεήσει με τον τρόπο που εκείνος ξέρει πως σου ταιριάζει, ταιριάζει στην ψυχούλα σου δηλαδή.

          Και τώρα που πια μετρούμε ώρες και όχι ημέρες, έχει κατέβει νομίζω αυτός ο βαρύς μολυβένιος ουρανός και έχει καθίσει στην καρδιά μου. Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να ξέρεις ότι σε λίγες ώρες θα πεθάνεις…. Υποψιάζομαι όμως ότι εσύ είσαι ήδη αλλού… Κάπου σ’ έχει ταξιδέψει η Χάρις Του και απλά περιμένεις νάρθει δίπλα σου ο άγγελος που χρόνια τώρα σε πλησιάζει και φεύγει.

          Την Τετάρτη, λέει, στις 10 το πρωί. Απόφαση δικαστηρίου είναι αυτή. Σε μια χώρα όπου πνέει άνεμος πολιτισμού και ελευθερίας και η οποία είναι προστάτις χώρα πολλών αλλά κυρίαρχα προστάτις του δικαίου! Και το δίκαιο είναι να ξαπλώσεις εσύ σε ένα κρεβάτι (μπορεί και να σε καθίσουν σε ειδική καρέκλα όμως), να σου δέσουν τα χέρια στα σίδερα και να σε διαπεράσει ρεύμα θανάτου ή να σου κάνουν ένεση με δηλητήριο και να παρακολουθούν πότε θα πεθάνεις….. Τα ιδανικά μιας χώρας, ενός κόσμου ολόκληρου, εκτελούνται μαζί σου. Όχι επειδή μπορεί να είσαι αθώος (εγώ πιστεύω ότι είσαι) αλλά επειδή οι «νόμιμοι» γίνονται ξεδιάντροπα και ατιμώρητα δολοφόνοι!

          Είναι οι ίδιοι που διακηρύττουν τα δικαιώματα των αδέσποτων σκύλων, των γκεϊ και της ντομάτας που δεν πρόλαβε να κοκκινίσει!

          Τελικά ίσως να είσαι εσύ ο ευτυχισμένος που φεύγεις από έναν τέτοιον κόσμο για να πας στην Αλήθεια του Κυρίου σου….

          Όμως εγώ νιώθω αμήχανα….. Δεν ξέρω πως είναι να λες «μετά τις 10 δεν θα μπορέσω διότι είναι η ώρα που πεθαίνω»… Ίσως να ξεψυχάς την ώρα που θα ξυπνάω. Κοιμάμαι τα ξημερώματα γιατί το βράδυ δουλεύω καλύτερα και έτσι σίγουρα δεν σηκώνομαι στις 7 το πρωί.

          Άραγε εσύ θα κοιμηθείς απόψε; Και αν σε πάρει ο ύπνος, θα σε ξυπνήσουν για να σε σκοτώσουν;

          Αδελφέ, πραγματικά η περίπτωσή σου έχει ξεπεράσει τις προσευχές μου και τις αντοχές μου. Υποθέτω πως εγώ χρειάζομαι το δικό σου κομποσκοίνι. Πρέσβευε υπέρ ημών, όταν βρεθείς κοντά Του….

          Καλόν Παράδεισο Αντώνιε!

Πηγή – πληροφορίες: http://aegeanews.gr/news/maxairomata/440936/ektelestike-thanatiforo-enesi-ydrokyaniou-ellinorthodoksos-thanatopoinitis-antonios-stin-arizona

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ