ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ: ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ 20 ΕΤΩΝ ΤΟ ΕΥΡΩ - «ΑΓΓΙΖΕΙ» ΤΟ 1 ΠΡΟΣ 1 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ


          Μια από τις χειρότερες περιόδους διανύει το ευρώ. Άγγιξε την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο σήμερα Τρίτη, με την ισοτιμία του να υποχωρεί σήμερα κατά 0,35%, στα 1,0004 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.

          Το δολάριο φαντάζει… ασταμάτητο το τελευταίο διάστημα και ισοπεδώνει ανταγωνιστικά νομίσματα, αλλά και πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός και η πλατίνα.

          Ο ρόλος του δολαρίου ως ασφαλούς καταφυγίου για τους επενδυτές που ανησυχούν για τις οικονομικές προοπτικές έγινε πιο αισθητός τις τελευταίες εβδομάδες, με το δολάριο να εκτινάσσεται σε υψηλά επίπεδα 20ετίας έναντι πολλών νομισμάτων.

          Το ευρώ είναι ιδιαίτερα ευάλωτο λόγω του αντίκτυπου από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και του πολέμου στην Ουκρανία στην οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς και της μεγάλης διαφοράς των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με τα επιτόκια της Fed και άλλων κεντρικών τραπεζών.

          Ο δείκτης σταθμισμένης ισοτιμίας του δολαρίου αυξήθηκε 0,3%, στις 108,48 μονάδες, ενώ η στερλίνα υποχώρησε σε νέο χαμηλό δύο ετών. 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ