ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΦΙΩΤΑΚΕΙΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΔΗΜΙΟΒΑΣ, ΜΑΡΔΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ


          Με έναν ζωγραφικό πίνακα του Παπαφλέσσα επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Είναι δώρο που προσφέρθηκε για το Κειμηλιαρχείο και το Χριστιανικό Μουσείο της Μητρόπολης, που θα στεγαστεί στο κτίριο Κορφιωτάκη-Αρναούτογλου, η σύμβαση για την ανακατασκευή του οποίου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, υπογράφτηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη με τον μητροπολίτη…

          Τον περιφερειάρχη συνόδευσαν οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος και Τουρισμού και Πολιτισμού, Άννα Καλογεροπούλου.

          Όπως σημειώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχετικό δελτίο Τύπου, το έργο του Μουσείου “για το οποίο υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της Μητρόπολης, πέρυσι τον Δεκέμβριο, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

          Με την ευκαιρία αυτή, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δώρισε στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο προσωπογραφία του Παπαφλέσσα, η οποία θα αναρτηθεί στο εν λόγω μουσείο -τις επιπλέον μελέτες για το οποίο, όπως η μουσειολογική προτίθεται να αναλάβει η Περιφέρεια, όπως σημείωσε στις σχετικές δηλώσεις του ο περιφερειάρχης.

          ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

          “Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι γίνεται πράξη η υπόσχεσή μας προς τον μητροπολίτη, ένα μουσείο σε μια περιοχή είναι σημαντικότερο και από δρόμους, αποτελεί περιουσία της” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προσθέτοντας:

          “Είναι σημαντικό να εκτεθούν με τον τρόπο που αρμόζει οι θησαυροί της μεσσηνιακής αγιογραφίας και άλλα εκκλησιαστικά κειμήλια, σε ένα κτήριο που έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία για την πόλη της Καλαμάτας”.

          Ο Π. Νίκας, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για την πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια- σημείωσε ακόμα ότι μετά την ολοκλήρωση, σύντομα όπως εκτίμησε, των κτηριολογικών και μηχανολογικών εργασιών, “απομένει να υποβληθεί από τον μητροπολίτη το αίτημα για την μουσειολογική μελέτη, προκειμένου η Περιφέρεια να συνδράμει οικονομικά την μητρόπολη Μεσσηνίας και στο βήμα αυτό”.

          Παράλληλα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι σύντομα αναμένεται και η χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις στα πέριξ της Καλαμάτας μοναστήρια -της Δίμιοβας, του Μαρδακίου και της Βελανιδιάς- καθώς, όπως είπε, “πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη και θα προωθηθεί προς χρηματοδότηση, ώστε να υλοποιηθούν οι όποιες παρεμβάσεις απαιτούνται”.

          Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας ανέφερε ότι ήδη από την Περιφέρεια έχουν διατεθεί πιστώσεις για την επισκευή ναών και μονών σε όλη την περιοχή της μητρόπολης Μεσσηνίας.

          Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

          Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τη συνεργασία και το ευήκοον ους του περιφερειάρχη στις ανάγκες της μητρόπολης, αλλά και για την ιδιαίτερη στήριξή του και το ενδιαφέρον του στην υπόθεση του Εκκλησιαστικού Μουσείου -“επιλύοντας τα θεσμικά και τα κτηριολογικά προβλήματα που καθυστερούσαν το εν λόγω έργο” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης.

          Πρόσθεσε δε ότι σε καθημερινή βάση επιβεβαιώνεται το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Μητρόπολης Μεσσηνίας -αλλά και της Εκκλησίας γενικότερα”.

 

                Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ