ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ: «ΈΧΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΟΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΠΑΛΑ. ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ»


          Εκτός φυλακής βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος εξασφάλισε την χρηματική εγγύηση των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί για την αποφυλάκισή του. Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 12 ετών σκηνοθέτης, ο οποίος, όπως απεφάνθη το δικαστήριο είναι ένοχος για τον βιασμό δύο ανηλίκων, δήλωσε αμέσως μετά την αποφυλάκισή του πως η «ελληνική δικαιοσύνη δεν παρασύρθηκε και δεν θα παρασυρθεί, όπως ίσως έγινε με μέρος της κοινωνίας. Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα παρασυρθεί».

          «Έχω να μιλήσω ενάμιση χρόνο. Δικαιούμαι νομίζω πλέον να το κάνω. Τόσο καιρό άλλοι έπαιζαν μπάλα. Νιώθω ότι στο τέλος θα δικαιωθώ τελείως και η αλήθεια θα αποκατασταθεί», είπε ο καταδικασμένος για βιασμούς σκηνοθέτης, ενώ ευχαρίστησε τον Αλέξη Κούγια.

          Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα περάσει ούτε μία ακόμα ημέρα μέσα στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

          Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε περιθώριο να καταβάλλει την εν λόγω εγγύηση μέχρι και τις 29 Ιουλίου ωστόσο, χρειάστηκε λίγες μόνο ώρες για να εξασφαλίσει το ποσό.

          Η απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ντροπή».

          Aντιπαράθεση για απελευθέρωση Λιγνάδη

          Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τον συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια σχετικά με την αποφυλάκιση του σκηνοθέτη παρόλο που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για 2 βιασμούς ανηλίκων. Ο ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Πέμπτης εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον ποινικολόγο για «πολιτικό παιχνίδι» και σημειώνοντας ότι ο νόμος πάνω στον οποίο βασίστηκε η υπερασπιστική γραμμή του κ. Λιγνάδη υπήρχε από το 2010 και δεν άλλαξε τίποτα επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

          Ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του δικηγορικού του γραφείου, απαντά ότι ο Κώδικας Ποινική Δικονομίας που έφερε προς ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ καθίδρυσε την υποχρεωτικότητα της αναστολής της ποινής με άρθρο που πρόσθεσε, ενώ στον προηγούμενο Κώδικα δινόταν απλώς η δυνατότητα στο δικαστήριο να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής. Εν συνεχεία, απαντά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικών παιχνιδιών και αναφέρεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

          Λίγη ώρα αργότερα μία τρίτη ανακοίνωση, αυτή την φορά από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παρασκευόπουλο δόθηκε νέα συνέχεια στην αντιπαράθεση. Ο κ. Παρασκευόπουλος, σημειώνει ότι ο νόμος που επέτρεψε την αποφυλάκιση Λιγνάδη δεν έχει καμία σχέση με τον «νόμο Παρασκευόπουλου» και τονίζει ότι γίνεται προσπάθεια αποπροσανατόλισης του ελληνικού λαού.

          Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον κ. Κούγια

          «Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019.

          Μετά την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε, ότι ο κ. Λιγνάδης είναι δήθεν θύμα πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ και την καταδίκη για 2 βιασμούς ανηλίκων, το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιόν λόγο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει»;

          Κούγιας: Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε υποχρεωτική η αναστολή εκτέλεσης της ποινής

          Πριν από λίγο, ευρισκόμενος στο Εφετείο Αθηνών, υπερασπιζόμενος υπόθεση οικονομικού εγκλήματος εις βάρος τραπέζης, πληροφορήθηκα ότι εξεδόθη επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αφενός ψευδώς αναφέρεται ότι δήθεν η παράγραφος 8, που προστέθηκε για πρώτη φορά στο νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, βάσει της οποίας αποφυλακίζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, που ψηφίστηκε την 1/7/2019 επί υπουργίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης του πρώην ασκουμένου μου Μιχάλη Καλογήρου, δήθεν προϋπήρχε στο συγκεκριμένο άρθρο και με τον προϊσχύσαντα Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αφετέρου δε διερωτάται ποια πολιτική παράταξη θέλω να ευνοήσω με προηγούμενες ανακοινώσεις μου επί αυτού του θέματος.

          Η πραγματικότητα όσον αφορά το νομικό μέρος είναι η εξής:

          Πριν την 1η/7/2019, το άρθρο 497 του ΚΠΔ, στο οποίο προβλέποντο οι προϋποθέσεις αναστολής εκτελέσεως της ποινής, είχε επτά παραγράφους, όπου για να δοθεί αναστολή εκτελέσεως της ποινής μετά από την έφεση που θα ασκούσε ο καταδικασμένος για κακουργήματα, εδίδετο η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ στο δικαστήριο να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής.

          Με τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έφερε στη Βουλή ο κος Μιχάλης Καλογήρου, στα προηγούμενα επτά άρθρα προσετέθη και όγδοο άρθρο που καθίδρυσε την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ της αναστολής εκτελέσεως της ποινής, αντικαθιστώντας τη νομική λέξη της ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΟΣ, εκτός εάν όπως αναφέρω σε προηγούμενες ανακοινώσεις μου δεν συνέτρεχε στην προσωπικότητα του καταδικασθέντος μία από τις αναφερόμενες προηγούμενες ανακοινώσεις μου αρνητικές προϋποθέσεις.

          Μια απλή αντιπαραβολή του άρθρου 497 ΚΠΔ μέχρι την 1η/7/2019 με το άρθρο 497 ΚΠΔ μετά την 1η/7/2019 αποδεικνύει την αξιοπιστία αυτών τα οποία ισχυρίζομαι.

          Όσον αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί του ότι δήθεν οι ανακοινώσεις μου έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν κάποιο πολιτικό κόμμα, υπονοώντας την κυβέρνηση, έχω να τους απαντήσω τα εξής:

          Καμία διάθεση δεν είχα να αναφερθώ στο πότε ψηφίστηκε η συγκεκριμένη νομοθετική μεταρρύθμιση εάν δεν είχε προβεί σε δηλώσεις ο εκπρόσωπος τύπου κος Νάσος Ηλιόπουλος.

          Θα πρέπει επιτέλους τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στα άλλα κόμματα να αποφασίσουν ποια θέση θα διατυπώνουν όσον αφορά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί δεν μπορεί όταν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης τους εξυπηρετούν πολιτικά να εκθειάζουν τη δικαιοσύνη και όταν δεν τους εξυπηρετούν να την εξευτελίζουν, γιατί αυτό δημιουργεί πολύ άσχημη εντύπωση σε όλο το νομικό κόσμο και καταστρέφει την αρχή της ασφάλειας δικαίου και το αίσθημα εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη των ελλήνων πολιτών, κλονίζοντας το δημοκρατικό πολίτευμα.

          Για το αν εγώ είμαι προσωπικότητα που μπορεί να είμαι υποχείριο πολιτικού κόμματος να ρωτήσουν τον επί δύο χρόνια ασκούμενο και συνεργάτη στο γραφείο μου, όσο διήρκησε η δίκη της σκευωρίας της τότε κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με την ΚΥΠ, εις βάρος ενός φτωχού κοινοτάρχη της Κιμώλου, του Αγγελέτου Κανά, για τον οποίον αγωνίστηκα να αποδείξω την αθωότητά του, τον στενό συνεργάτη μου και διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κου Τσίπρα κο Μιχάλη Καλογήρου, πρώην υπουργό δικαιοσύνης, γιατί στη μακρόχρονη προσωπική και επαγγελματική διαδρομή μου μέχρι σήμερα ουδέποτε υπήρξα ούτε καν μέλος οιουδήποτε κόμματος και το μόνο το οποίο έχω καταφέρει είναι να διατηρήσω την επαγγελματική ανεξαρτησία μου και την προσωπική και νομική μου αξιοπρέπεια, ώστε να παραμένω μόνο ένας μαχόμενος ποινικολόγος, που κανείς ποτέ δεν τόλμησε να τον κατηγορήσει ότι εξυπηρετεί είτε πολιτικά, είτε επιχειρηματικά συμφέροντα, αφού ουδέποτε η οιαδήποτε κυβέρνηση μού ανέθεσε έστω και μία υπόθεση, όπου θα την εκπροσωπούσα είτε αμέσως, είτε εμμέσως.

          Δεν περίμενα ποτέ και μετά την προσωπική γνωριμία μου με τον κο Τσίπρα και τη συνύπαρξή μου μαζί του σε σημαντικές πολιτικές συζητήσεις στην τηλεόραση, τότε που ξεκινούσε την πολιτική του καριέρα να επιτρέψει να εκδοθεί αυτή η ταπεινή και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους ανακοίνωση, που αφορά στην προσωπικότητά μου.

          ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ, Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ.

          Δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου

          «Νάτος πάλι ο Νόμος- Φάντασμα!» Ο «Νόμος Παρασκευόπουλου» ευθύνεται για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ειπώθηκε από το κρατικό κανάλι και με πρόθυμη αναπαραγωγή από τον κ. Πορτοσάλτε. Ο οποίος «Νόμος Παρασκευόπουλου» είναι τελείως μα τελείως άσχετος αφού η απελευθέρωση Λιγνάδη στηρίζεται όχι σε … αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ίσχυε και από το 2010.

          Ποιόν προσπαθεί να αποπροσανατολίσουν; Μα είναι φανερό, τον ελληνικό λαό. Πώς; Επιχειρώντας να στιγματίσουν χυδαία και με δόλια ψεύδη ένα πολιτικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και το όνομα ενός προσώπου.

          Όταν βρισκόμουν στην πολιτική, ποτέ δεν προσέφυγα στη Δικαιοσύνη για τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, έχοντας υποδομή για να απαντώ. Σήμερα δεν έχω λόγο να διστάσω.

          Ηλιόπουλος: «Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή»

          Στην αρχική του ανακοίνωση, μόλις έγινε γνωστή η είδηση ότι ο καταδικασθείς σκηνοθέτης θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης». Μάλιστα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Λίνα Μενδώνη για προσπάθεια συγκάλυψης ενώ ανέφερε ότι στοχοποιήθηκαν τα θύματα και κατέληξε επισημαίνοντας: «Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή».

          Η αιχμηρή ανακοίνωση Ηλιόπουλου

          Από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης.

          Όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν.

          Η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα στην απόφαση του δικαστηρίου. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή.

          Οικονόμου: «Όνειδος για κοινοβουλευτικό κόμμα η στάση του ΣΥΡΙΖΑ»

          Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για μετατροπή της δικαστικής απόφασης σε «αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης», ενώ ανέφερε ότι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί «όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα».

          Η ανακοίνωση Οικονόμου

          Μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού.

          Αρχικά με ανακοίνωση της Τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη «νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος», επιχειρώντας να καπηλευθεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος.

          Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού!

          Πρόκειται για μια άθλια συκοφαντία, για τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον «τραμπισμό αλά γκρέκα». Η στάση του αυτή είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα.

          Ηλιόπουλος: «Δύο φορές ντροπή η ανακοίνωση Οικονόμου»

          Ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε σε λιτό αλλά δηκτικό ύφος στον Γιάννη Οικονόμου. «Μια φορά ντροπή για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, δυο φορές ντροπή για την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου», σημείωσε σε ανακοίνωσή του. 

            Πηγή – πληροφορίες: https://www.ethnos.gr

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ