Ο ΛΥΡΑΣ ΨΗΦΗΣΕ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ - Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ – ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ …ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ


          Αποφασιστική ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας και την αρνητική απόφαση σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αντιπλημμυρικού έργου του «Μορέα», το οποίο έχει προϋπολογισμό 80.000.000 ευρώ και θεωρείται το πιο κρίσιμο έργο για τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

          Η δημοτική αρχή, δήλωσε στο ο Δήμαρχος Καλαμάτας αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου, παραμένει υπέρ του έργου, καθώς το θεωρεί αναγκαίο. Μάλιστα, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι το έργο θα το στηρίξει και στο επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου θα τεθεί προς συζήτηση η ΜΠΕ.

          Οι προεκτάσεις

          Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι δεν είναι αποφασιστικού χαρακτήρα, αλλά γνωμοδοτικού, ανέδειξε πολιτικά ζητήματα, τα οποία προέκυψαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, αλλά και το από το τελικό αποτέλεσμα.

          Το πρώτο ζήτημα που έχει σηκώσει μεγάλη κουβέντα είναι η στάση του προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτη Λύρα, ο οποίος δεν υπερψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής, αλλά προτίμησε να δηλώσει «παρών».

          Η ψήφος του κ. Λύρα θεωρείται καθοριστική, δεδομένου ότι αν υπερψήφιζε την πρόταση της δημοτικής αρχής τα υπέρ και τα κατά θα συγκέντρωναν τους ίδιους ψήφους (21) και θα ενεργοποιούνταν η διάταξη που λέει ότι σε περίπτωση ισοψηφίας επικρατεί η άποψη υπέρ της οποίας τάσσεται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος είχε ήδη ψηφίσει θετικά.

          Με λίγα λόγια, αν ο κ. Λύρας ψήφιζε «ναι» στην πρόταση η δημοτική αρχή θα είχε εξέλθει του Δημοτικού Συμβουλίου, οριακά νικήτρια, αντί ηττημένη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαμάτας, παρότι είναι επικεφαλής ενός πολυσυλλεκτικού σώματος (Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας), ανήκει ιδεολογικά στη Νέα Δημοκρατία και τον συνδέουν ισχυροί δεσμοί με την παράταξη του κ. Βασιλόπουλου.

  

                Πηγή – πληροφορίες: https://messiniapress.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ