ΠΕΘΑΝΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΛΙΓΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

   

          Σάλος έχει ξεσπάσει στην Πάτρα λόγω του αιφνίδιου θανάτου του 49χρονου ζαχαροπλάστη Θεόδωρου Νεμουτιάνου, που έχασε τη ζωή του μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου είχε μεταβεί για να ζητήσει βοήθεια.

          Η οικογένεια του 49χρονου καταγγέλλει πως, ενώ ο άνδρας μετέβη στο νοσοκομείο ζητώντας βοήθεια, το προσωπικό τού είπε να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο του Ρίου, που εφημέρευε, με αποτέλεσμα να καταλήξει από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

          Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια, καθώς πριν από λίγους μήνες πέθανε η αδελφή του, η 44χρονη Ελπινίκη Νεμουτιάνου, από κορωνοϊό.

          Παρέμβαση από τον υπουργό Υγείας

          Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός, ζήτησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει σε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί τι έγινε και να αποδοθούν ευθύνες.

          Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μεταβαίνει στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για να έχει άμεση ενημέρωση.

          Η καταγγελία των συγγενών

          Οι συγγενείς του 49χρονου ισχυρίζονται πως ο άτυχος άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέος εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη. Εκείνοι τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του συνέστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

          Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάστασή του, και έξω από το νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

          Όμως, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο 49χρονος «έσβησε» στο κάθισμα του συνοδηγού.      Όταν ο συγγενής του έφτασε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά.

          Υπό διερεύνηση το περιστατικό

          Το tempo24.news επικοινώνησε με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Ηλία Θεοδωρόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση.

          Ο κ. Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχει προφορική ενημέρωση για το εν λόγω περιστατικό.

          Σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό του νοσοκομείου, ο 49χρονος έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του λέγοντας ότι πονάει στην πλάτη από ψύξη, επικαλούμενος παράλληλα γνωμάτευση από τον προσωπικό του γιατρό.

          Η ασφάλεια του νοσοκομείου κάλεσε νοσηλεύτρια, η οποία συνομίλησε μαζί του, εκείνος της ανέφερε ότι πονάει μάλλον από ψύξη, και εκείνη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο του Ρίου, που εφημερεύει, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

          Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού, εκείνος αποχώρησε χωρίς να δώσει σημάδια πως η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κρίσιμη.

          «Η ηλικία του, το γεγονός ότι έφτασε μόνος του με το αυτοκίνητό του και περπατούσε κανονικά και επικοινωνούσε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στο προσωπικό», αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

          Ο διοικητής κάνει λόγο για ένα πραγματικά λυπηρό και δυστυχές περιστατικό, το οποίο θα ερευνηθεί πλήρως, ενώ διευκρινίζει ότι οποιοσδήποτε πολίτης καταφύγει στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι κρίσιμη αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και ιατρική περίθαλψη είτε το νοσοκομείο εφημερεύει είτε όχι.            Πηγή – πληροφορίες: tempo24.news

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ