ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ


          ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Φωτογραφίες: Αρχιεπισκοπή Αμερικής / Dimitrios S. Panagos

          Τελέστηκαν το πρωί της Δευτέρας 04 Ιουλίου 2022, τα εγκαίνια του ιερού ναού και εθνικού προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν του Μανχάταν, 21 χρόνια μετά την καταστροφή του από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

          Της ιστορικής αυτής τελετής και της πρώτης θείας λειτουργίας που τελέστηκε, προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, παρουσία των δύο προκατόχων του, πρώην Αρχιεπισκόπων Αμερικής, κ. Σπυρίδωνος και κ. Δημητρίου, ενώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιμανδρίτης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου.

          Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ανέφερε ότι αυτός ο ναός θα κοσμεί το σημείο μηδέν για τους επόμενους αιώνες και θα αποδεικνύει το σθένος του ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να καταφέρει τα πάντα όταν έχει πίστη και λειτουργεί συλλογικά. Την Ελληνική Κυβέρνηση ωστόσο εκπροσώπησε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλακης.      Να σημειωθεί ότι ο Ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου, ήταν ο μόνος ναός που είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου, μαζί με τους Δίδυμους Πύργους πριν από 21 χρόνια.

          Στην Αμερική την 4η Ιουλίου εορτάζεται παράλληλα και η ημέρα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και βρίσκεται σε εξέλιξη και η 46η κληρικολαϊκή συνέλευση για την οποία έχουν συγκεντρωθεί στην Νέα Υόρκη ελληνορθόδοξοι κληρικοί και ιεράρχες από όλες τις πολιτείες της Αμερικής.

                Πηγή – πληροφορίες: https://orthodoxiainfoto.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ